| julymic a întrebat:

Bună,

Se poate intra în clasa a IX-a la clasa de bilingv italiană la Liceul Ion Neculce - clasa de Științele naturii fără a avea deloc cunoștințe de limba italiană? Există o cerință suplimentară referitor la înscrierea la această clasă?

Mulțumesc mult pentru ajutor!

3 răspunsuri:
| angel6lust a răspuns:

Oare? Îi precum ai zice:
`Pot să operez pe cineva dacă nu știu nici unde-i ficatul`.

| julymic explică (pentru angel6lust):

În Ordinul nr. 4797/2017 la art. 11 scrie:
  Unităţile de învăţământ preuniversitar pot opta şi pentru organizarea de clase cu predare a unei limbi moderne în regim intensiv, respectiv bilingv, începând cu clasa a IX-a, pentru elevi care nu au studiat anterior limba modernă respectivă. În cazul acesta, înscrierea la clasa cu predare a unei limbi moderne în regim intensiv se va face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere şi pe baza opţiunii exprimate în scris de către candidaţi/părinţii/tutorii legal instituiţi ai elevilor.

Iar în Broșura de admitere liceu 2025-2026 scrie în dreptul clasei de Științele naturii - bilingv italiană:
nu se susţine
probă de
verificare a
cunoştinţelor de
limbă modernă.

Concluzionând, cred că se poate intra fără cunoștințe de limbă italiană și se vor crea 2 grupe - începători și avansați. Corect? Are cineva un răspuns concret la întrebarea mea?

| sierra1 a răspuns (pentru julymic):

Mai concret decât știi tu, nu cred că mai există! Totuși, de probă, SUNĂ la liceu și intrebi exact ce te "doare"