La fel mi-au dat si mie mesaj azi ca am utilizat lucrarea si ma pun sa cumpar drepturile de autor... In fine dupa mai multe discutii, i-am intrebat ca de ce nu mi-au spus de la inceput ca nu pot folosi lucrarea cu numele meu pe ea, mi-au spus ca scrie in contract, am citit contractul pentru a mia oara si bine inteles ca nu este scrie nimic legat de asta, le-am cerut sa imi arate ei si nu mi-au mai raspuns
Eu le-am zis imediat dupa ce mi-au trimis ca e de tot rasul lucrarea si voi face alta.Nici macar nu am sustinut lucrarea si ei ma amenintau cu judecata ca suna la facultate sa imi ia diploma etc…" usor ca nu am promovat nimic, in februarie sustin si nici vorba sa sustin lucrarea lor proasta.Am muncit sa fac alta si m-au si tepuit de 1000 lei
Asa am primit si eu
Eu nici macar nu am sustinut lucrare de licenta.
Bună ziua. Mă bucur ca am găsit răspunsul dvs aici. Astăzi primisem un e-mail precum ca, lucrarea mea de licență a fost prezentată și constituie infracțiune ca am prezentat o, pentru ca nu am drepturi de autor. Anul trecut în noiembrie prinsesem o ofertă și am hotărât să o cumpăr de la ei. Am achitat bineînțeles, ca ieri să mă trezesc cu un e-mail ca lucrarea a fost susținută și eu mi am însușit drepturile de autor. În e-mail scria ca amenda este foarte mare, ca dacă nu răspund pot face închisoare de la 3 luni până la 5 ani. În condițiile în care, cred ca așa a vrut Dumnezeu, n am mai vrut sa prezint lucrarea lor pentru ca nici nu mi au realizat o cum trebuie. Am cerut 45 de pagini, mi-a făcut de 60. Având în vedere ca eu i-am dat niste explicații și cuprinsul făcut de mine și trimis lor. Iar astăzi nu știau cred cum să mai facă rost de niște bani.
Stați liniștit/a. Eu nici nu am prezentat lucrarea lor ca parcă n am avut încredere deși am cumpărat o și am rămas cu ea dar nu mi pare rău, iar astăzi s au trezit să mi spună ca am susținut o și ca mi am însușit drepturile de autor.
Și mie la fel azi mi-a zis ca lucrarea mea a fost prezentată eu nici n am prezentat o. Și ca constituie infracțiune, ca trebuie să plătesc o amendă
Te salut! Si pe mine m-au tepuit, firmele si le dizolva periodic. Azi am primit si eu mesaj ca nu am platit drepturi de autor. Vrajeala ieftina. Dupa ce le zici ca nu platesti te ameninta ca avocatul e mai scump. E direct inselaciune + santaj. Adresele firmelor sunt toate din Timisoara.
Nici nu îți vor da, eu modificat termenii și condițiile. Oricum ei te induc în eroare cu sintagme lasă licența de 10 în seama noastră iar tu pregătește ți roba.
Eu am folosit lucrarea dar a fost modificată în proporție de 85% față de ce mi au dat ei.
Bună seara și eu am pățit exact același lucru, mi-au cerut o sumă de 1500 de lei pentru contractul acela de cesiune dar în contract era numită altă firmă mai exact Thesis Mentoring SRL, după ce am expus faptul ca eu am încheiat un contract cu altă firmă adică Meditații Private SRL, mi-au zis sa îmi angajez un avocat bun și cat mai scump. Nu am plătit pentru ca mi se pare o înșelătorie pe față din moment ce fiecare din noi a plătit pentru serviciile lor mai exact o lucrare de licență/doctorat etc. Și dacă am cerut o dovadă cum ca au ei dreptul acela de autor mi s-a spus direct de avocați. Voi cum ați procedat? A plătit cineva? Și cum de firmele dispar una după alta? Dacă este cineva interesat de un proces colectiv sunt pentru această acțiune
Salut, sunt in aceeasi situatie. Cum procedez? Ma duc la politie?
Am vorbit cu un avocat și nu au calitate.
Nu au calitate juridică asupra ta
• Tu ai semnat cu PROFA DE MEDITAȚII SRL, nu cu firma sau persoana care îți scrie acum.
• Nu au niciun contract cu tine, nici dovadă că dețin legal lucrarea, nici cesiune înregistrată la ORDA.
2. Te amenință fără bază legală
• Nu invocă un proces, o plângere reală sau vreo hotărâre.
• Totul este doar un text intimidant, scris vag, cu termeni juridici folosiți abuziv, ca să pari „vinovat".
3. Le răspunzi = le validezi „autoritatea"
• Dacă le scrii, le arăți că te-au speriat și că ar putea obține bani de la tine.
• Cel mai probabil, o să continue insistențele.
• Dacă îi ignori și nu cedezi, nu au ce face legal împotriva ta.
Ai plătit și ai un contract legal
Contractul tău stipulează clar că:
• ai achiziționat o lucrare personalizată;
• ți-a fost livrată integral, cu raport anti-plagiat și toate elementele cerute;
• NU există nicio clauză care îți interzice folosirea conținutului în scop academic.
➤ Conform Legii 8/1996 privind drepturile de autor, în lipsa unei interdicții exprese în contract, se prezumă că ai dreptul de utilizare personală.
Amenințarea cu Art. 141 – este o manipulare
Articolul 141 din Legea 8/1996 se referă la:
"Însușirea fără drept a calității de autor" – adică cine se declară fals autor al unei lucrări create de altul, cu intenție frauduloasă.
❗ Tu nu ai publicat sau revendicat drepturi de autor asupra lucrării în scop editorial sau comercial. Ai folosit-o în scop personal, conform obiectului contractului.
⚠️ Invocarea unor sancțiuni de 200.000 lei este total ruptă de realitate în cazul tău.
Buna! Eu am vorbit cu ei si le am spus ca societatea era dizolvata cand mi au facut lucrarea si ca era ilegal si mi au spus ca ma dau in judecata. Haideti sa facem un grup si sa i bagam unde le e locul!
Și la mine s-a întâmplat la fel. Au redactat o lucrare cu AI, dar nu am folosit-o. Până la urmă am reușit să o elaborez singură. Precizez că lucrarea a fost făcută de o firmă și alta azi vine cu un mail să ceară drepturile de autor pentru 1500 lei. Cu un mesaj că am comis o infracțiune, că apelează la profesorul coordonator, plagiat, închisoare, amendă, anularea diplomei, etc. O mulțime de amenintări și șantaj. Nu am plătit nimic acum. Eu nu am contract cu Thesis Mentoring SRL. Niște țepari! Ei știu că a fost perioada de susținere a lucrărilor de licență/disertație și acum lovesc ca să sperie lumea. Trebuie reclamați la poliție.
Bună! La fel! Până la urmă a sunat la facultatea cuiva sau nu? Să știu măcar la ce mă aștept …
Niste escroci. Am incheiat ctr cu firma meditatii private srl si m-au pus sa platesc in contul firmei private mentoring srl, ca mai apoi sa primesc un mail amenințător cu sancțiuni penale si contraventionale, ca se duc la universitate etc. Aveti grija cu ei!
Bună și eu sunt în aceeași situație, ieri mi-au dat mail. Ce este de făcut?
Am făcut rost de două numere de telefon și două nume ale asociaților
O firmă este făcută pe numele ARCHIUDEAN COSTICA 0768344530 și altă firmă GAITIN AURORA 0757558353. Sunt firmele pe care s-au plătit contractele și pe care se cere această concesiune. Căutați-o pe duduie pe Facebook sau TikTok să vedeți ce specimen este, tind să cred ca cineva a făcut firma pe numele ei și ea nu știe, la Facebook scrie ca a studiat la Politehnica Timișoara.
Am făcut rost de două numere de telefon și două nume ale asociaților
O firmă este făcută pe numele ARCHIUDEAN COSTICA 0768344530 și altă firmă GAITIN AURORA 0757558353. Sunt firmele pe care s-au plătit contractele și pe care se cere această concesiune. Căutați-o pe duduie pe Facebook sau TikTok să vedeți ce specimen este, tind să cred ca cineva a făcut firma pe numele ei și ea nu știe, la Facebook scrie ca a studiat la Politehnica Timișoara.