Nu schimbi liceul/școala ca să-ti faci prieteni!
Schimbi liceul daca vrei sa studiezi alt profil, faci schimbarea avand in vedere cariera ta din viitor.
Tu aici ți-ai făcut prieteni, ti-e bine.
Alți elevi nu au avut norocul tău. Așadar fii recunoscătoare pentru ceea ce ai și privește spre viitor, ce meserie sau carieră vei urma.
Iti dau un pont : daca nu te acomodezi stai acolo 1 an(la noul liceu unde te-ai transferat) si apoi revii aici.
Daca ai un scop de urmat in viata ( ca si profil de invatare la liceu ) urmeaza-l, nu te bloca intr-o situatie sociala placută. Adica... vrei medic si nu te ajuta cu nimic profilul asta la care esti.
.
Sunt la mate-info și mă gândeam să dau la medicina, dar nu cred că are ceva dacă rămân tot la acest profil. Consideri ca ar trebui sa mă transfer să văd cum e?
Bună! Sa stii ca si eu am fost intr-o situatie similara cand am fost la liceu. Eram tot pe mate-info si voiam sa ma mut la filologie. Intr-adevar problema nu era de colectiv (care era super) ci de faptul ca nu ma descurcam cu materiile de baza. Eu am fost oarecum fortata de parintii mei sa dau la mate-info.
Dar nu m-am mai mutat. Si a fost cea mai buna decizie, chiar daca pe moment nu mi se parea asa.
Inteleg ca la tine e o problema de colectiv al clasei, mai exact o anume colega. Nu o prea suporti. As zice ca asta nu e nici pe departe un motiv de a te muta. Timp de 4 ani se pot schimba multe, sa ajungi ca cea mai buna prietena sa-ti ajunga dusmanul nr. 1 etc. Esti la inceput, nu lasa o singura persoana sa te doboare.
Cat despre profesori, din pacate cam peste tot va fi asa. Lumea e rea. Trebuie sa ne adaptam.
Eu as recomanda sa nu "renunti" si sa nu te muti inca. Gandeste-te ca adevaratii tai prieteni nu sunt (neaparat) colegii de clasa. Ai viata ta, care nu trebuie sa fie influentata de o singura colega.
Ai dreptate cu ce spui, dar nu cred ca o să o suport vreodata pe acea colega de clasa. Colega aceea se dă deșteaptă, dar ea copiaza la fiecare test și după ce ca mai și copiaza mai și zice ca ia 3. În plus, profesorii o favorizează și îi dau puncte în plus chiar dacă toți avem aceeasi nota, neștiind ca e o copiatoare infecta și mai e și aroganta. Asa că, nu cred că o să o suport vreodata. Legat de profil în cazul meu nu cred ca as schimba profilul, ci doar liceul.
Din nou, e o chestie de adaptare. Nu zic ca e corect ceea ce face, nu zic ca e frumos, dar exista toate sansele sa fie aceeasi problema (sau chiar mai multe) si la alt liceu.
Mai exista alte lucruri care te nemultumesc la colectivul clasei?
PS: Foarte bine ca vrei sa ramai pe mate-info
Cu excepția, favoritismelor profesorilor, bullying-ului asupra altor colege nu prea mai e. Decât o profesoara de sport care mai mult sau mai puțin m-a făcut proasta pe față (mi-a zis ca nu m-a dus capul )când nu m-am uitat la colegi mei și nu am știut sa fac un exercițiu.
Inteleg, pare rau sa aud ca in continuare se intampla asta. Cu atat mai mult, nu exista garantia ca in alte locuri nu s-ar intampla.
Da,poate,însă nu cred ca toți profesorii sunt la fel, ci poate am nimerit eu prost.
Zic să risti.
De înțeles cel puțin la nivel de bază oricum o vei face.
Dar nu știi ce poți castiga știi doar ce poți pierde și dacă consideri că ceea ce pierzi este puțin riscă.
În viață vei învăța că dacă rămâi în comfort nu poți obține lucruri noi.
Iar experiența în sine poate fi un avantaj.
Vampire_9682 întreabă: