| rominaMaria12 a întrebat:

Sunt in primul semestru de școala și as vrea sa ma mut pe al doilea semestru la un alt liceu, dar am rămas corigenta la o materie. Mai are rost sa ma duc la liceul acela sau nu ma pot muta pana la anul?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In vacanta dintre semestre te poti transfera doar la acelasi profil, daca schimbi profilul te poti transfera, de regula, doar in vacanta de vara, cu unele exceptii.
Inca n-ai ramas corigenta, corigenta ramai doar daca media anuala este sub 5.
Poti depune cerere de transfer si poate ai noroc sa se aprobe.
Conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
" (3)Transferurile în care se păstrează forma de învăţământ, cu schimbarea profilului şi/sau specializării se efectuează în perioada vacanţei de vară.
(4)Transferul elevilor în timpul anului şcolar se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:
a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;  
b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;  
c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;  
d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;  
e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;  
f) în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar."

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, nici daca vrei nu vei fii primita la celalalt liceu, pentru ca transferurile se fac numai in coditiile legii, cand nu ai restante, corijente, note scazute la purtare samd.