| AlexAL275 a întrebat:

Cum aș putea să consolidez informațiile? Am început să le uit. Aș vrea niște moduri care să nu necesite mult timp. Tot ce am învățat, am învățat mecanic.Nu stiu alt mod de a învăța

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Hai sa incercam ceva
sa vedem ce memorie ai
vizuala uitate la asta http://carnavalparty.ro/decoratiuni-party/fundita-pentru-sarbatorita.html
si gandeste la acest cuvant si pronuntal
bogăn

pana joi fa asta pret de 5 minute apoi vom vedea ce fel de memorie ai

| Doja a răspuns:

Sunt cateva metode de a invata:
a) incearca sa intelegi de ce inmveti subiectul respectiv. Care este aplicatia practica, utilitatea, contextul, etc. Daca stii de ce inveti un lucru, de ce conteaza, vei intelege, nu vei invata. Intelegerea ramane cu tine toata viata

b) cand citesti dintr-o carte, subliniaza lucrurile cele mai importante, apoi cand revii poti sa treci doar peste lucrurile subliniate

c) scrie de mana pe hartie lucrurile pe care vrei sa le tii minte. Miscarea mainii in timpul scrisului va fi imprimata in minte, fixand informatia mai usor. Neironic treaba cu "scrie de 100 de ori pana tii minte" functioneaza.

d) citeste lucrurile importante pe care vrei sa le retii inaintea somnului. Somnul fixeaza informatiile cele mai recente. Deci daca citesti istorie, iti fixeaza istoria. Daca te uiti la un serial inainte de somn, iti fixeaza serialul.

d.1) DORMI 7 ore minim pe noapte. Altfel te prostesti. Nu bea alcool, nu fuma, nu te droga.

d.2) indeparteaza de tine telefonul, social media, etc. du-l in alta camera, opreste notificarile in timp ce faci cele de mai sus. Creierul are nevoie de 30-45 minute pentru a intra intr-un anume ritm de lucru. Orice notificare reseteaza timpul asta.

Succes

| Basthet a răspuns:

Bună! Citește și aplică sfaturile din serialul "Cum să înveți". Îl găsești pe blogul Povestiri pe scurt de lecturi școlare. Te asigur că vei înregistra progrese. Succes!