anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca trebuie sa citesc in engleza "77, 3%", cum citesc virgula?

Răspuns Câştigător
| Speed99 a răspuns:

"Seventy seven POINT three percent".

In engleza nu se foloseste virgula la numere, ci punct. Deci "," = point

8 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Eu as folosi dot. Nu point. Dar e chestie de interpretare.

Oricum, ar trebui sa iei in considerare si cultura tarii respective. In UK si in general in sistemele britanice, separatorul zecimal este punctul. Si separatorul de mii este virgula. Adica exact invers ca la romani, francezi, nemti, etc.

| cevdet a răspuns:

Voi faceti informatica la scoala. De cate ori ati folosit in comenzi expresia: "decimal point is comma"? Nu v-ati intrebat ce inseamna asta? Sau, de aia ies toti programatorii asa de slabi si "ne cad sistemele" in sanatate, in transporturi, etc.

| elenamaria11021 a răspuns (pentru cevdet):

Nu te a pus nimeni sa imi povestesti din informaticalaughing A pus o intrebare la care, evident, nu stiam raspunsul sau nu eram sigura de el. Poate nu am facut la scoala comenzi cu expresia respectiva, te ai gandit la asta?

| Salontanul a răspuns (pentru cevdet):

rolling on the floor Corect!

| cevdet a răspuns (pentru Salontanul):

Nu-i asa?!

| SilviaPunct a răspuns:

'Point".

| Metalblo a răspuns:

Salut! Cuvantul virgula in engleza se citeste "Comma". Sper ca te-am ajutat, bafta in continuare!

| Speed99 a răspuns (pentru Metalblo):

"Comma"/virgula se foloseste in literatura, nu in matematica. Dupa cum am spus mai sus, in matematica din tarile vorbitoare de engleza se foloseste "punct". Nu spui 77 virgula 3, ci 77 punct 3; punct = point.