Nu te-aș putea judeca, pentru că știu acel sentiment oribil, cum de la cel mai bun ai decăz enorm de mult! Te-aș minți dacă ți-aș spune că eu nu am nici o problemă, la fel ca tine, m-am îndreptat la cel mai bun liceu din oraș, profil mate-info chiar!
În vară aveam încredere în mine, știam că voi reuși să fiu măcar în primii 10 pe clasă, sau doar speram. Ajungând la liceu, mi-am dat seama că lucrurile nu sunt atât de drăguțe precum credeam! E precum o nouă șansă pe care o poți rata la fiecare clipire, e precum o nouă viață ce depinde de deciziile tale!
Au apărut notele, majoritatea sunt sub 7. M-au speriat efectiv, nu știam cum să reacționez la o astfel de note! Și mi-am zis, chiar merită să trăiesc anii de liceu cu teama de a lua note mici, cu teama de a face greșeli? Nu, în nici un caz nu ar trebui să fie așa!
Nu mă aștept ca tu să înțelegi ce zic, dar nici nu cred că nu îți vor pune un semn de întrebare cuvintele mele!
Gândește-te bine, sunt notele mai importante decât viața ta? Și mai e un lucru, la liceu notele nici măcar nu contează!
Dacă chiar vrei note mari, muncește, renunță la viața socială, și învață până nu mai poți!
Pfffff...viata e mai importanta decat notele... vrei sa le spui asta si parintilor mei?
Trebuie să învățăm să ne expunem punctul de vedere! Ai o singură viață la dispoziție, și e la alegerea ta dacă ți-o planifici după regulile tale sau după regulile celorlalți!
Nu e sfârșitul lumii dacă iei note de 5, nu e sfârșitul lumii dacă rămâi corigent la ceva, totul trece, la fel și viața! Îți pierzi 10 ani din viață stresându-te din cauza unor note ce mai târziu nu vor mai avea valoare, chiar crezi că merită?
Depinde și în ce clasă ești! În I-VIII să zicem că notele contează, că media de admitere se face și pe baza mediei V-VIII. Însă la liceu, nu faci nimic cu notele, nu defilezi cu ele! Și nici măcar la facultate nu îți trebuie!
Te-ai lasat pe o ureche. Ai crezut ca nu trebuie sa inveti pentru ca stii deja totul. Te inseli. Trebuie sa inveti bine mereu. Si mie mi s-a intamplat asta si sper ca in viitor sa ma schimb. Bafta la invatat!
Nu notele conteaza cat timp inveti ceva din ce ti se preda.
Poate ca nivelul a ceea ce invatati era mai scazut si notele automat cresteau. Nu e nimic. Dar incearca sa faci la maxim ceea ce poti ca dai in depresie dupa, nu sa te duci prea sus. Te-ai saturat, dar poate daca esti inca in a noua o sa-ti revina cheful, te obisnuiesti. Bafta
middle654 întreabă:
anonim_4396 întreabă: