anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, trebuie să fac un proiect la chimie despre fosfor ( sunt clasa a 8-a) și am nevoie de câteva experimente ușoare pe care să le pot realiza acasă și apoi la școală fără să fie nevoie să intru în laborator sau așa ceva.(NEAPĂRAT LEGATE DE FOSFOR)
Puteți să îmi dați câteva și să îmi precizați de ce am nevoie și cum se realizează?

Răspuns Câştigător
| vmalex21 a răspuns:

Daca era ceva cu acidul fosforic mai puteai face de exemplu cola cu rugina.Fosforul este un element inflamabil.Vezi ca exista aplicatii online unde poti vedea reactia, sunt destul de interesante si ai multe de invatat.

4 răspunsuri:
| ziftode a răspuns:

Cred ca NU ai nevoie... foarte sincer cred
FOSFORUL E INFLAMABIL, chiar se poate aprinde singur la temperatura camerei, asa ca se pastreaza sub apa
FOSFORUL NU POATE FI STINS CU APA
FOSFORUL SE LIPESTE, ARDE SI POATE FI INDEPARTAT NUMAI PRIN FRECARE!

fosforul e baza pentru bombe incendiare

cred sincer ca nu o sa reusesti singur sa faci rost de fosfor, si mai ales ca nu ti-a dat nimeni nici o tema pentru acasa ca sa iti dai foc tie si casei

| ziftode a răspuns (pentru ziftode):

PS daca cumva asta e o intrebare ascunsa, in speranta ca cineva o sa vina si o sa te invete cum sa devii piroman, atunci sa fii de rahat!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da. Iei un chibrit, si ii rupi scapariciu ala. iei o moneda de 50 de bani si o infasori cu o parte, de scapariciu ala, si ii dai foc la capatul ala. Dupa ce arde, o sa ramana fosfor pe marginea banului.
Daca e intuneric. freaca moneda aia de spatele palmei, si o sa vezi cum se aprinde in intuneric happy

| alexandrubaiatulanime a răspuns:

H20 este mai bun decat hno3 si sper ca sulfatul de hepattia sa fie un fosforat destul de bun avand in vedere legatura dintre fer si aluminiu. acum cred ca da... 0748398598