Te poti apuca inca de-acum sa studiezi dar oricum vei uita mult din ce incerci sa retii acum pentru ca mai sunt si alte materii sau alte evenimente asupra carora iti indrepti atentia vrand nevrand. Mai bine parcurge o lectie de istorie si iti notezi pe un caiet A4 cu foi albe ideile principale pe care le subliniezi cu diverse culori. Exemplu- rosu pentru ani, verde pentru numele persoanelor din istorie, violet pentru ce s-a petrecut-actiunea din lectia respectiva.
Cursul asta ar fi pe baza de 3 luni (octombrie -decembrie) și aș vrea să mi fac o structură in cap, o baza de aceea mă gândeam să mă apuc de acum, ca in a12a și în vacanța de vara să mă recapitulez și după sa lucrez doar teste
Cursul asta ar fi pe baza de 3 luni (octombrie -decembrie) și aș vrea să mi fac o structură in cap, o baza de aceea mă gândeam să mă apuc de acum, ca in a12a și în vacanța de vara să mă recapitulez și după sa lucrez doar teste, hmm.
Buna! Sfatul meu este sa te apuci din timp sa inveti. Totusi, nu iti umple memoria inca de pe acum cu un volum stufos de informatie, deoarece vei uita detaliile pana cand vei sustine examenul de bacalaureat. Poti incepe cu a citi materia in mare, fara a te chinui sa retii inca de pe acum anii, personalitatile istorice, tratatele etc. Ideal este sa ai o baza, iar in clasa a 12-a sa umpli golurile. Depinde de tine cat de rapid poti acumula un volum mare de informatii, cat de bine te descurci deja la istorie s-a.m.d., astfel incat sa iti planifici modul de a invata. Te asigur ca, in ciuda faptului ca bacul la istorie pare greu la prima vedere, in realitate nu este chiar atat de dificil. De asemenea, recomand sa faci, totusi, macar putina pregatire cu un profesor, deoarece sunt anumite chichițe care te pot costa foarte mult la punctaj. Mult succes in continuare!