| Alex >D a întrebat:

am o problema vis-a-vis de un exercitiu la un test dat de mine la romana. Sa nu lungesc. vreau sa va intreb cum este corect sa despartii in silabe cuvantul "nori "? Eu l-am luat ca fiind o singura silaba, iar profesoara cica e no-ri. ceea ce eu nu cred ca este corect. De exemplu, am avut de despartit "ganduri " - gan-duri? si l-a luat corect. nu e acelasi lucru? r intre tu si i... nu am inteles! Poate ma lamuriti si pe mine.

Multumesc, Dan.

Răspuns Câştigător
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Daca nu era plural articulat, chiar ca trebuie sa se-mpuste idioata! Nu se desparte in silabe.
Partea proasta e ca, pun pariu ca e genul care nu ar recunoaste nici sub tortura ca a gresit. Asa ca, stai calm, nu te pune cu proasta, ca e posibil sa ti-o coaca.
Stiu ca e frustrant, dar... ea are painea si cutitul in mana.
Cauta, totusi, textul original si vezi daca nu cumva era "norii negri se astern". Poate a gresit ea cand a redactat textul.

21 răspunsuri:
SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Zi-i "profesoarei" sa-si dea foc...

| ralucaralu a răspuns:

Ganduri e bine gan-duri. dar la nori nu cred...de fapt as garanta ca e nori...stai linistit.ca avem si noi o super profa si a plecat.si a venit una care face la greseli! fooarte multe.pentru o profesoara...

| hândel a răspuns:

Ia pronunta tu "nori" si vezi, il pronunti direct, fara sa simti in plus acea a 2-a consoana care-i un hop in pronuntarea dintr-un singul rasuflu? Corect e "no-ri" 2 silabe.

| oz a răspuns:

Cred ca e corect nori...cum ai spus tu...

eluveitie
| eluveitie a răspuns:

Corect e cum ai spus tu..."nori" e format dintr'o singura silaba...numai cu schimbarile astea din DOOm cine stie poate se accepta si forma "no-ri"...mai nou au innebunit romanii si schimba multe... eventual daca era la plural se despartea "no-rii"...am incercat sa caut in DOOM dar nu am gasit happy

| Silvia a răspuns:

Nori este cuvant format dintr-o singura silaba, la fel ca dop, cor, apoi etc. Ce vrei sa desparti la el? Cum adica "no-ri"?rolling on the floorE foarte bine cum ai despartit tuwinking. Esti sigur ca nu faci romana cu femeia de servici?rolling on the floor

| Silvia a răspuns:

Scuze, apoi se despartelaughing "a-pai". laughing)

| Silvia a răspuns:

Deci nu pot sa cred angry. De ce ma grabesc mereu cand dau raspunsurile? angry
Deci..."a-pai"*.big grin

| Silvia a răspuns:

Nu inteleg...eu pun "O" si in raspuns apare "A"...thinking

| iri a răspuns:

Eu cred ca e o singura silaba

| alexutzu00791 a răspuns:

Nor-i

| Alex >D explică:

Nu harciog. era intr-o expresie de genul "..., nori negri se astern."

| Betty18 a răspuns:

Nori are o singura silaba
tu chiar vorbesti serios despre ce a zis profesoara ta? ca se desparte no-ri? doamne ce profesoara batuta in capworried

succes

| dorina02 a răspuns:

Felicitarile mele! In situatii ca asta se vede cat de pregatitii sunt anumiti profesori de la noi din tara! Tine-o tot asa, ai incredere in deciziile tale!

| KriSSu88 a răspuns:

Ai dreptate, e un singur sunet. Poti sa-i spui profesoarei ca daca desparte asa"no-ri", ar trebui sa mute si accentul. poate asa isi da seama unde greseste.Multa bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te-ai uitat bine? Era vorba de nori simplu sau in alt context in care apareau ca" norii"?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cuvantul "nori" este monosilabic - adica format dintr-o singura silaba. Daca era cuvantul "norii", intr-adevar se despartea in felul urmator: no-rii. Succes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Profesoara a gresit(imi cer scuze, dar asta e) Cuvantul " nori" este o singura silaba, deci nu se desparte. Dar nu cred ca este o regula ca "r" intre doua vocale....nu cred. Imi aduc aminte ca in scoala generala, invatatoarea mea ne punea sa punem dosul palmei sub barbie in timp ce vorbeam ca sa ne dam seama de cate silabe erau intr-un cuvant. Citind mesajul tau, am facut acelasi lucru. Este o singura silaba! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

No-ri are doua zilabe asta mi-a spus :mama, tata, provesoara, bunica, bunicul, prieteni si alti toti. Din clasa a doua a spun ca nori are doua silabe si eu sunt in clasa aceea si am 9ani. Eu sunt de acord na mai auzit asa mare prostie ca no-ri are o silaba!

| RasfoiescPeNet a răspuns:

Poti sa ii arati si dictionarul :
https://www.qdictionar.com/definitie-dex/nor.php

ca sa se convinga

| adytzzkiss a răspuns:

Nori=Cuv. monosilabic...deci esti mai tare ca profa.laughing