| danutzagabytza a întrebat:

Buna ziua. Care limba este mai usor de invatat limba latina sau limba franceza? Copilul trebuie sa aleaga un dintre ele pentru a o invata la scoala.

11 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Intrebarea e spre care are copilul inclinatie, si ceea ce ii place.
Franceza o limba foarte grea, mai ales la pronuntie.Latina? mda, se citeste cum se scrie. Latina e mai usoara, la latina va avea medie mare cu putin efort, la franceza va trebui sa invete destul sa scoata un 6.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Liviu):

Franceza e o limba FOARTE grea?
Atunci Germana cum e?
Ce spui de limbile slave?

| Liviu a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Numai ma fa desteapta, eu vorbesc de scoli, unde ai auzit tu in Romania sa se predea germana? nu vorbesc de liceele cu predare in germana. Noi discutam de ceea ce se face in scoli. Eu in clasa a 8, am avut engleza/franceza/latina. Vii tu repede sa faci pe desteapta!

Deci tu traiesti intr-un acvariu mic si ti se pare ca esti un peste mare! happy

| Liviu a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mai fetita, femeia intreba care limba e mai usoara. Si dintre cele doua de mai sus clar franceza e mult mai grea. Furi curent prea mult, vezi de treaba ta, despici firul in 4 degeaba.

Este evident ca e grea. Pt TINE.
N-ai invatat Germana, ca nu se preda in scoala, n-ai invatat Franceza ca e prea grea.
Mai bine te abtii de la a da sfaturi!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai pus gresit intrebarea.
Care limba e mai utila?
Latina fiind o limba moarta, Franceza e mai utila.
Tu ii explici copilului ce poate face cu fiecare dintre ele si il lasi pe el sa aleaga. Sau asa ar trebui...

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Latina e clar mai uşoară, dar nu e foarte utilă.

| siriusblack98 a răspuns:

Mergi pe franceza ca latina e moarta complet. Asa de franceza o sa aiba nevoie in viata daca vrea un job bine platit si nu e vreun pui de milionar ca sa fie patron de la 18 ani.

| Cipi1212 a răspuns:

Latina.

| MistarGoGu a răspuns:

Cu Latina ce sa facă? Poate popa sau cardinal pe la Vatican eventual...
Și franceza este cam " mortaciune " în ziua de azi ca toți am cotit spre Rom-Gleza