| Daria a întrebat:

Cand se folosesc "who", "wich" si "where?

Răspuns Câştigător
| Giovanna a răspuns:

Pai ti-am scris acolo, where pentru locuri, who pentru persoane, which se foloseste si pentru persoane, si pentru obiecte. Nu poti folosi who pentru obiecte niciodata! In schimb which poate fi folosit si pentru locuri: which place? intelegi? Where e strict pentru locuri.
Which e cel mai flexibil dintre astea, ex pentru persoane: which of them? care dintre ei?(which of them poate fi si pentru a exprima obiecte) SAU which person? care persoana? poate fi si pentru animale- which dog? care caine? ne putem baga si in detalii dar eu iti spun asa in mare ca altfel ar trebui sa scriu o carte laughing daca ne bagam in fraze, e mai complicat big grin Uite: The person, who I told you about, is very mean. Persoana despre care ti-am vorbit este foarte rea. Sau The hotel, where I have been to, is very luxurious. Sau That book, which I have told you about, is very interesting. Sper ca te-am lamurit. In frazele de mai sus se dau detalii despre subiectul din propozitia principala, sunt situatii cand detaliile sunt nesemnificative si atunci pot fi scoase din fraza, ex: The Plaza Hotel, where I have been to, is very expensive. Sau The Plaza Hotel, which I have told you about, is very expensive. Cand subiectul este suficient de bine conturat, te poti lipsi de propozitia atributiva (sper ca e atributiva big grin au cam trecut 6 ani de cand am invatat frazele) dar in rest informatiile sunt corecte, ce ti-am spus big grin sper ca te-am lamurit cat de catwinking

4 răspunsuri:
| babyblue a răspuns:

Who-for people(pentru oameni)
This man, who is a singer, is my uncle.
Which-For things or animal(pentru lucruri, animale)
This car, which is very expensive, is mine.
Where-for places(pentru locuri)
Austria, where my mother lives, is the most beautiful country i've ever seen.

Mai este si Whose-pentru a indica posesiabatting eyelashes
Nicole Kidman, whose ex-husband is Tom Cruise, is a know-actress.

| Giovanna a răspuns:

Vrei sa spui "which" tongue
Who=cine? Who are you? cine esti tu?
Which=care/pe care/ce? which of them? care din ei? sau which do you prefer?= pe care il preferi?
Where=unde? Where are you? Unde esti?

| Giovanna a răspuns:

The person, who I have told you about, is very mean.(asa e corect) Eu am folosit doar past simplu. Am gresit pentru ca m-am grabit happy trebuie respectata conordanta timpurilor, daca avem deja un timp prezent nu putem folosi un past simplu pentru a exprima trecutul ci se foloseste in locul lui un present perfect big grin

| prafdestele12 a răspuns:

La anul