| Georgiana95 a întrebat:

Care era teorema aia cu ungiul de 15 grade in triunghiul dreptunghiuc?

Răspuns Câştigător
| Bishop a răspuns:

Cateta opusa unghiului de 15 de grade este egala cu un sfert din ipotenuza.

9 răspunsuri:
| DeeDee28 a răspuns:

Nu stiu sa existe cu unghiul de 15 grade. Eu stiam cu unghiul de 30 de grade: cateta ce se opune unghiului de 30 de grade este jumatate din ipotenuza...sau: cateta ce se opune unghiului de 60 de grade este jumatatate din ipotenuza*radical din 3

| craniul a răspuns:

Pai georgiana e simplu daca intr-un triunghi dreptunghic o latura din 3 are 15 grade cealalta fiind dreapta adica de 90 de grade cea de-a 3-a latura are 75 de grade sper ca te-am ajutat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aici nu se face scl

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Teorema unghiului de 30 de grade e limpla cateta opusa unghiului de 30 de grade estejumatate in ipotenuza iar cateta alaturata este jumatate din ipotenuza inmultitt cu radical din 3big grin

| dididoo a răspuns:

Mai "Crinul " sa stii si tun ca o latura nu se masoara in grade, ci in metri sau orice multiplu sau submultiplu al acestuia, unghiurile se masoar in grade.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intr'un triunghi dreptunghic cu un unghi de 15 grade inaltimea referitoare la ipotnuza este o patrime din ipotenuza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1/4 din ipot

| T3uu a răspuns:

Intr-un triunghi dreptunghic cu un unghi de 15 grade inaltimea coespunzatoare ipotenuzei egala cu un sfert din ipotenuza

Întrebări similare