| Andreea11111999 a întrebat:

Care este cel mai adanc si cel mai intins lac din Europa?happyDau Funda happy

11 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Dragă AnnaAnx! Nu ai dreptate! Ceea ce a spus zdrangoi este corect.
Cel mai întins lac din Europa şi din lume este...Marea Caspică. Orice Atlas geografic general dă această indicaţie. Caspica este o mare pentru că este foarte mare ca suprafaţă dar, în realitate este un lac, aflat chiar sub munţii Ural, cei care separă, la modul convenţional, Europa de Asia.
Cel mai adînc lac din lume este Baikalul. (1637m adîncime). Acest lac este în Rusia dar nu este în Europa. Lacul se află pe undeva prin zona Irkutsk, chiar deasupra Mongoliei.
Cît despre povestea cu bunicul ...las-o mai moale! O fi fost el profesor de geografie, nu te contrazic, dar nu cred că ţi-a spus el o asemenea gogomănie. BAIKALUL nu e în Europa.Iar Rusia nu e numai în Europa ci şi în Asia.
Fii, te rog, înţelegătoare! Poate sînt oameni mai în vîrstă care ştiu mai mult decît tine şi au dreptate.

| zdrangoi a răspuns:

Marea Caspică este cel mai mare lac pe Pământ, aşezat la hotarul Europei şi Asiei şi este numit mare datorită dimensiunilor sale foarte mari. Marea Caspică reprezintă un lac lipsit de scurgere, iar apa în el este sarata.
Suprafaţa Mării Caspice (fără Kara Bogaz Gol) măsoară 371.000 km², iar adâncimea lui maximă - 1025 m.

| papusikbypotlogi a răspuns:

Tot baikalul cu 1637m
astept fundita!

| DariaDdx a răspuns:

Cel mai intins este Baikal e din Rusia dar cel mai adanc nu stiu sper ca ti-am fost de ajutorwinking

| a1doru a răspuns (pentru DariaDdx):

Tot baikalul cu 1637m.

| zdrangoi a răspuns (pentru DariaDdx):

Lacul Baikal nu e in Europa.
Citeste intrebarea.

| zdrangoi a răspuns (pentru a1doru):

Vezi ce i-am scris lui AnnaAnx.
e valabil si pentru tine.

| zdrangoi a răspuns (pentru DariaDdx):

Uite aici si o clasificare ( nu contine Marea Caspica) :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_celor_mai_mari_lacuri_din_Europa
lacul Balaton din Ungaria este considerat cel mai mare din Europa Centrala.

| a1doru a răspuns (pentru zdrangoi):

Eu i-am raspuns Annei.tie iti spun ca, cel mai mare este Lemanul cu vreo 580km2, iar cel mai adanc Constance cu aprox.390-400m.

| zdrangoi a răspuns (pentru a1doru):

Balaton (Ungaria) 592 km² cel mai mare lac din Europa Centrală.
citeste si convinge-te pe site-ul pe care l-am postat mai sus.
la adancime ai dreptate : Constance 395.36 m (adancimea medie anuala).

| DariaDdx a răspuns:

Ba da Baikal e in Europa deci mie mi-a zis bunicu-meo care a fost prof de geografiewinkinghappyAdica tu vrei sa spui ca Rusia nu e in Europathinking asta o stiu si eu si sunt intra 6