Rezolvarea unei inecuatii se bazeaza pe urmatoarele proprietati.
a). Un termen trece dintr-o parte in alta schimbandu-si semnu.
b). Impartind sau inmultind o inegalitate cu un numar pozitiv se pastreaza sensul inegalitatii.
c). Impartind sau inmultind o inegalitate cu un numar negativ se schimba sensul inegalitatii.
Succes! ![]()
***Noi nu va rezolvam temele, insa daca vei tine cont de ce ti-am scris mai sus vei fi capabila sa-o rezolvi de una singura.***
Ai mai dat o intrebare cu alt exerciti.Aici nu ai voie sa faci teme.fi atent in clasa si cere`i profesorului sa iti explice inca odata daca nu ai inteles.
Simplu! Treci pe 9 in dreapta cu semn schimbat si pe 6x in stanga cu semn schimbat ( Grupam termenii asemenea ) si il afli pe x sau poti avea una care dupa ce grupezi termenii sa ramana 4x > 8 Imparti toata ec prin 4 si rezulta ca x>4
Dragă Fefy, tu aici cred că ai un exerciţiu de logică, deoarece eu unu inteleg că te intreabă dacă este adevărat adică dacă 6x+9 < 6x+2 este adevărat sau fals. si eu unu zic că este fals. Citeşte cu atenţie anunţul şi altă dată scriel
Succes!
6x se reduce cu 6 x ~~> 9 x € mulţimea vidă.
Dacă îţi dădea 9>2, era adevărat ~~> x € mulţimea în care trebuie să rezolvi problema ( N, Z, etc.)
6X-6X0xXS=multimea vida [pentru ca orice nr inmultit cu 0 da 0 iar 0 este mai mare decat -7]
ceilalti ti-au explicat cum sa il faci.io ti-am dat solutia
bafta in ocntinuare si urmeaza sfatul lui ronnix.:*:* pa-pa
Stiu ca. nu raspund la intrebare, dar am o curiozitate
. De ce i`ai dat stupid lui Timea? ca ti-a cam taiat`o si ca nu esti de aceeasi parere cu ea?
andrutik întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: