Eu cred ca libertatea inseamna sa traiesti linistit, fara stres si fara sa depinzi de nimeni.
Si da, cred ca banii pot aduce libertate, dar doar la modul in care esti multimilionar, pentru ca atunci nu mai depinzi de un job care iti ocupa 80% din timp, in cele mai bune cazuri.
Daca nu, ramai prins in acelasi ciclu — munca, stres, lipsa timpului.
„Adevărata bogăție nu constă în acumularea de bunuri, ci în a avea puține nevoi."
Daca alienezi modelul natural a-l muncii de semanare-secerare poti sa faci un model de munca unde tu Semenk putin insa vrei sa Seceri Mult.
De aceea trebuie sa avem grija cu cei care vor sa faca reforme structurale (artificiale) a Muncii. Modelel naturale sunt contrazise si rupte in multe bucati. Poti sa schimbi ordinea naturala.
Dupa Ipoteza vine Teza. Teza este compusa din mai multe axiome care alcatuiesc un sistem formal. Tu prin Isomorfism pori sa rupi Teza sau Definitia si sa creezi paradoxuri sau contraziceri. Daca exista un rationament bun trebuie accepatat. Teoria adevărului prin corespondență spune ca trebuie sa respectam acest Isomorfism, Teza sau Rationament.
Libertatea este absenta constrangerii. Adica sa nu fii silit sa declari public ca Nicusor Dan este erou intre eroi, apoteoza voievozilor care si-au iubit tara.
Inseamna sa publici pe Facebook ca presedintele si prim-ministrul sunt pui de curbe, deoarece asta e dreptul tau legal.
și lasă-mă să ghicesc: și mai inseamnă și să-l aplauzi nelimitat pe călinescu g. (sau georgescu c., că-mi scapa)?
Nu discutam neaparat despre cine e acum presedinte. Vorbeam la modul abstract, indiferent de cine e presedinte.
Si nici măcar n-am votat: că sa votez trebuie sa iau autobuz, tren pana la Haga și tramvai, sa stau ore-ntregi la coada, etc. Nu sunt un fanatic, asa că ma abtin.