| ClickHere a întrebat:

Ce inseamna "schizofrenic"?

Răspuns Câştigător
| Jυsтℓσяγ a răspuns:

Pe scurt: aude si vede lucruri care in realitate nu exista.
Este o boala psihica.

| ClickHere explică (pentru Jυsтℓσяγ):

Din cate stiu eu, ce ai spus tu ar fi paranoia. Daca nu ma insel.

| Jυsтℓσяγ a răspuns (pentru ClickHere):

Nu, nu este.
Paranoia nu este o boala ci mai mult un sentiment de neliniste.
Cauta asa pe google "schizofrenie" si dupa da pe wiki sa te lamuresti sinsura si sa vezi ca am dreptate.

17 răspunsuri:
| Nauvento a răspuns:

Este o boala psihica manifesta prin:
O persoană diagnosticată cu schizofrenie poate avea halucinații (cele mai frecvente sunt reprezentate de auzirea unor voci), deliruri (adesea bizare sau de natură persecutorie) și gândire și vorbire dezorganizate. Ultima poate baleia de la pierderea șirului gândirii la fraze vag conectate ca înțeles și la incoerență, cunoscută drept schizofazie, în cazuri severe. Retragerea socială, indiferența față de îmbrăcăminte și igienă, pierderea motivației și a judecății sunt frecvente în schizofrenie.[6]

Există adesea dificultăți emoționale sistematice, care sunt observabile, de exemplu lipsa unui răspuns emoțional adecvat.[7] Debilitatea cogniției sociale este asociată cu schizofrenia,[8] la fel ca simptomele de paranoia; izolarea socială apare frecvent.[9] Apar frecvent probleme cu memoria de lucru și memoria pe timp îndelungat, atenția, funcțiile de execuție și viteza de procesare a informației.[2] Într-un subtip frecvent persoana poate rămâne preponderent tăcută, poate rămâne nemișcată în posturi bizare sau se poate deda la agitație fără sens, toate semne ale catatoniei.[10]

Adolescența târzie și debutul perioade adulte sunt perioade de vârf pentru apariția schizofreniei,[2] aceștia fiind anii critici în dezvoltarea socială și profesională a tânărului adult.[11] La 40% dintre bărbații și 23% dintre femeile diagnosticați/diagnosticate cu schizofrenie, tulburarea s-a manifestat înaintea vârstei de 19 ani.[12] Pentru a reduce tulburările de dezvoltare asociate schizofreniei, multă muncă a fost depusă recent pentru a identifica și trata faza prodromală (de pre-manifestare) a bolii, care a fost detectată cu până la 30 de luni înainte de apariția simptomelor.[11] Persoanele cu schizofrenie pot prezenta simptome psihotice temporare sau auto-limitate[13] și simptomele nespecifice de retragere socială, iritabilitate, disforie, și lipsă de tact în timpul fazei prodromale.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Nauvento):

Ce faci ma dai copy-paste pentru o funda acolo data de pomana?laughing

| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu nu tot aia faci, ipocrito?

http://www.tpu.ro/......ce-termin/

| NOname a răspuns (pentru Nauvento):

Precizează sursa pe viitor, te rog.

| Jυsтℓσяγ a răspuns (pentru NOname):

Cum spui tu draga.
O zi buna si tie.

| NOname a răspuns (pentru Jυsтℓσяγ):

Când mai vrei atenţie, nu e nevoie să te dai în spectacol, doar anunţă-mă şi te satur de ea.

Mai usor cu amenintarile la adresa unui strain care n-are nici cea mai mica treaba cu tine.
Pe bune te consideram mai civilizata de atat.

| NOname a răspuns (pentru Jυsтℓσяγ):

Iar pozezi în victimă?! Tipic.
http://www.tpu.ro/conversatii/voi-ce-vreti-de-la-mosul/#8684491
Dacă vrei să ieşi în evidenţă, fă-o pe meritele tale, nu bătându-ţi joc de cei care sunt deja cineva şi pe care, culmea, îi copiezi cu neruşinare. Că aşa sunteţi mulţi deştepţi. Toţi ştiţi doar să daţi din gură şi să vă plângeţi că nu sunteţi apreciaţi.
Când vei fi mai bună, atunci poţi să comentezi. Până atunci să nu te mai prind că mă insulţi!

Te simti ofensata? ia spune cand te-am insultat ca stau mai prost cu memoria.
Si inca o chestie, daca tot incerci sa ma ataci folosindu-mi proprile comentarii atunci macar fa-o bine.
Sa incerc sa te lamuresc:Trivia/Amuzante, intrebare amuzanta+raspunsuri amuzante, raspunsul pe care l-am dat eu provenea (dintr-o faza amuzanta de care mia-m amitit eu atunci)dintr-un serial de comedie.Si deci luand-o logic raspunsul meu a fost dat in gluma.Nu ma deranjeaza faptul ca incerci cu disperare sa ma ataci verbal, ba chiar mi se pare dragut din partea ta...ca pana la urma daca intr-adevar erai sacaitoare si ma deranjai ignore nu imi era greu sa-ti dau.
Numai bine.

| pwp a răspuns:

Este o boala psihica.

| Phoenixstar02 a răspuns:

Schizofrenia este o boala psihica incurabila, dar care prin tratament poate fi tinuta sub control. Persoanele schizofrenice au de obicei halucinatii, schimbari bruste de personalitate, pierd contactul cu lumea reala, depersonalizarea etc. Exista cazuri usoare, cand au loc cateva episoade schizofrenice si cazuri grave cand bolnavii devin ``periculosi``. De fapt orice bolnav psihic poate deveni periculos. Despre schizofrenici se spune ca sunt adevarate genii, dar in literatura de specialitate nu prea vei gasi astfel de informatii. Ultimele studii au aratat ca schizofrenia se poate transmite din generatie in generatie. Nu au fost gasite cauzele aparitiei bolii, dar se stie ca in principal il face debutul in adolescenta. In prezent boala poate fi tinuta sub control cu medicamente.

| NoOne18 a răspuns:

Isi imagineaza lucruri inexistente lea ude parca ar fi pe alta planeta.

| ZzP1nG a răspuns:

Schizofrenic:e o persoana care daca ia pastile e normala, daca nu ia pastile.e cam grav o ia razna, crede ca toata lumea e impotriva ei, uneori vede ceea ce nu exista si aude ceea ce nu exista, mai pe scurt e o persoana nebuna... fara pastilele care o tin sub control. E INTR-O LUME A EI. Sper ca te-am lamurit

| SellyStefy00 a răspuns:

Schizofrenia este o psihoză caracterizată prin deteriorarea proceselor de gândire și de răspunsuri emoționale inadecvate.[1] Tulburarea se manifestă prin halucinații auditive, deliruri paranoide sau bizare sau prin vorbire și gândire dezorganizate și este însoțită de disfuncție socială sau ocupațională semnificativă.

SCHIZOFRENÍE, schizofrenii, s. f. Boală mintală cronică caracterizată prin slăbirea și destrămarea progresivă a funcțiilor psihice și prin pierderea contactului cu realitatea.

Mai exact aude voci si este total rupt de realitate cel putin asa cred...:* / FUNDA?

Întrebări similare