Nu asta ti-am zis; nu ti-am zis ca Nicusor o sa faca ceva spectaculos. Am zis ca o sa isi exercite atributiile de presedinte in mod corect, si ca de asta avem nevoie. Esti sigur ca o ducem din ce in ce mai rau de 35 de ani? Eu o duc mult mai mai bine ca acum 35 de ani, si de fapt toti o ducem, economic, mult mai bine. Produsul Intern Brut a crescut de la 30 de miliarde la 300. Ce iti iei o singura data, de la Obor, carne, branza, peste, mezeluri traditionale, ai fi fost multumit sa ai in fiecare luna, si in 1989, si in 1990. Ar fi fost bine sa ai si de doua ori pe luna, in 1999. Dar asa suntem noi, credem ca suntem mai interesanti daca ne plangem si suntem nostalgici.
Cine il lasa sa-si faca treaba corect?! Chiar daca ar avea mintea sa o faca, nu sti in ce sistem politic traim. Nu il lasa, zboara imediat de acolo daca face ceva contra maharilor, ii gasesc ei motive. Iar daca nu faci jocul altora, nu ajungi pe listele de vot! Sau daca esti independent, au ei grija sa nu ajungi, anuleaza alegeri cand vor, si au rezolvat-o.
Nu conteaza produsul intern brut, ca ala e o medie, asa cum nici sal mediu, ca aduni 11000 cu 2500 si iti da bine.
Conteaza concret puterea de cumparare la sal minim, ca asa se verifica puterea de cumparare, preturile urca de nu se poate, veniturile mai putin, cresc taxele si impozitele, pe ce lume traiesti?
Oamenii vad asta, s-a zis si la TV ca si tinerii isi iau mai putine, fac economie mai multa din cauza asta.
Si tu visezi, poate o duci tu mai bine ca ai bani si nu se simte.
S-a zis si de oameni ca fac cumparaturi la reduceri tot din cauza asta.
Nu compar cu 89 ca nu compari mere cu pere, compar cu, cum era prin 2004-2010 cand era mai bine ca acum.
Suntem in faliment nedeclarat, a urcat deficitul bugetar de nu se poate, s-a zis la digi si alaltaieri.
Pe ce naiba sa o duci mai bine cand nu produci mai nimic serios? Producem croissante, coca cola, dero. Ca ce masini faci la pitesti e fix zero, pe langa ca e firma franceza care duce profitul afara.
Graul il exporti si iei de la altii scump. importi coca congelata de la nemti, de parca nu suntem in stare sa facem si noi, dai valuta pe oua din polonia si clatite din franta! Vezi la mega de unde vin clatitele alea.
Firmele straine platesc cucu impozit de nimic, ca asa a vrut UE ca sa castige ei, de aia s-a plafonat, in nici o tara UE, nici in Bulgaria nu e asa, e impozit progresiv procentual, altfel de unde bani la buget?
Nu ai un supermarket romanesc, toate straine, isi vand porcariile care la ei pe piata nu se pun, si scot profit afara, impozit mic, si mai baga si automate ca nici locuri de munca sa nu mai dea ca lumea.
E normal? Nu se subventioneaza nimic cum e la nemti, producatorii autohtoni de mancare si altele, tocmai sa isi vanda ei prostiile.
Nu putem creste porci, pui, gaini, vaci? Trebuie sa luam de la altii? Si ca sa te rupa, iti pun cota sa nu cresti nu stiu cati porci (stiai? Intereseaza-te), nu stiu ce conditii, ca a aparut vreau gripa aviara, porcina, nu stiu cum dracu in tarile UE producatoare nu apare.
Acum s-a zis ca nu mai avem voie sa exportam porci in nu stiu ce tari UE, pai daca aveam, de ce mai importai carne de porc?!
Evident ca a fost motiv sa nu mai exporti.
Dar daca tu ai bani multi, te inteleg ca ai prosperat fata de acum 15 ani, dar nu ma refer la astia, ci la majoritatea cu sal mediu, cum o duceau acum 15 ani, si cum acum.
Anu trecut nici bani de medici de fam nu mai aveau! Vroiau sa nu le mai dea, lucru de care nu era vb in 2006 de ex. Dar au renuntat ca iesea scandal, au mai imprumutat si au dat.
Sunt fapte ce-ti spun, nu eu am zis ca lumea o duce din ce in ce mai rau, s-a zis oficial. Sa vezi cand se va liberaliza pretu la curent ce jale va fi!
Si tu zici ca e bine! Ai dat pamanturi, resurse, paduri si cam tot la altii, nici reteaua de tevi nu mai e a ta, e a francezilor.
Pica traiu in toate tarile ue si SUA, si tu zici ca o ducem noi din ce in ce mai bine, e asa SF clar.
Am stat in Germania 2 ani, am fost acolo in 98-99 2002-2003, 2013 si 2017, am comparat venituri-preturi, era din ce in ce mai rau, pensii, etc.
farcry444 întreabă: