| Vernusio a întrebat:

Ce poti sa faci fara BAC?

16 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Si cu bac ce faci? daca nu ai banii de facut o facultate? uni au impresia ca cu bac faci multe si castigi mult nu e adevarat asa ceva totul e sa ai o meserie, eu i-am spus la cineva fi baiat destept fa o scoala provesionala si ai o meserie a facut acum lucreaza intr-o fabrica dar multi chiar cu facultate sunt someri, eu nu spun ca nu conteza dar asta nu inseamna ca ai o meserie in fapt nu ai nimic, multi care termina facultatea de IT nu au habar de domeniul lor am vorbit cu stomatologi cu facultate terminata care isi ura meseria, bacul e o prostie parerea mea, termini liceu si nu ai nici o meserie asa ca poti sa ai parte de un loc de munca foarte bun intr-o fabrica cu un salar bun nu isi imagina ca bacul te face director sau patron uni asa isi imagineaza, stiu baiat care castiga 80 de lire pe zi in Anglia si nu are facultate nici bacul dat, meseria conteaza ai habar te angajez, daca eu as fi patron imi pasa de ce sti sa faci nu sa vi cu harti pe la mine

| Cosmin86 a răspuns (pentru RAY):

Eu am terminat facultatea de IT si nu culeg capsuni, lucrez in domeniu si sunt platit mult mai bine decat cineva cu scoala profesionala happy

Hai sa fim seriosi, nu compari domeniul acesta cu "scoala profesionala"

| RAY a răspuns (pentru Cosmin86):

Lasama ca am cunoscut destui cu facultate cand le vorbeam de chesti simple se uitau la mine de numa, uni sparg nasa si nu au facultate

| Cosmin86 a răspuns (pentru RAY):

1. Ai putea sa scrii si tu cat de cat corect happy
2. Evident ca exista si multi prosti... dar spre ex. in domeniul IT poti castiga chiar si 10 salarii minime pe economie ( + bonusuri, actiuni, etc. ).

Mai documenteaza-te inainte sa razi de cei cu facultati serioase.

Spre ex. faptul ca eu am luat bac-ul cu 9.28 M-A TRAS IN JOS. Ultima medie la Poli a fost 9.45... deci media mea de la bac a fost MICA, noroc ca am luat bine la admitere.

| RAY a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu rad, dar o hartie nu inseamna ca sti meserie la asta ma refer, ca si fara bac poti reusi in viata parerea mea totul e sa te duca mintea sa faci banii

| 94Lucifer94 a răspuns:

Muncești în străinătate ce prinzi, sau dacă nu faci un curs pentru o anumită meserie. Bac-ul contează pentru înscrierea la facultate mai mult.

| Pabibabum09 a răspuns:

La cules... In Spania... De portofele, sau capsuni! Tu alegi: cu bac sau fara bac?

| RAY a răspuns (pentru Pabibabum09):

Daca dai bacul numai culegi capsuni a?

| Pabibabum09 a răspuns (pentru RAY):

Depinde! Unii pot fi in scoala eminenti, cu bac, dar fara meserie. Altii in schimb pot trece ca rata prin apa, fara sa aibă bac, dar cu afaceri bănoase...

| RAY a răspuns (pentru Pabibabum09):

Hai sasi povestesc cum e in Germania, fetele ca tine invata sa faca mancare sa faca sport in timpul scolii ei merg si fac pregatire adica lucreaza o saptamana pe semestru in diferite domenii ca apoi sa aleaga domeniul preferat in functie de abilitati, note etc
in Romania faci 12 clase iei bacul si nu ai nici o meserie asta e adevarul, fii calma ca de fugit toti vor fugi dincolo si acolo nu o sa devina directori, sunt si cu facultate la cules de capsuni si nu vad o rusine in asta, numa la romanii le e rusine sa munceasca vad ca in Anglia un gunoier e respectat pentru munca lui

| Pabibabum09 a răspuns (pentru RAY):

Stii, m-am nascut si eu intr-o tara ca cea pe care o descrii tu! Chiar in occident; deci stiu cam cum sta treaba...

Răspuns utilizator avertizat
| DenimM a răspuns:

Salut
Poti face multe fara bac, stai linistit, bac-ul este doar 'un bilet la clasa vip' al unui zbor de avion, ca de exemplu.
Eu am luat bac-ul cu 7, 10 si e ok, nu am vrut sa-l iau cu nota mare pentru ca stiam ca nu pot sa stau sa invat atat de mult, eu sunt genul de persoana care nu sta sa invete, sunt mai mult plecat de acasa, distractie, cluburi..etc
Poti sa-ti deschizi o afacere si fara bac, faci rost de niste bani, faci un imprumut si deschizi ceva ce stii ca ar merge si poti scoate profit
Mai poti intra la armata ca soldat SGP(fara bac), dai niste probe sportive usoare, le treci apoi dupa 3 luni de instructie te angajeaza(depinde in ce oras te baga), dar nu-i problema de asta ca iti deconteaza ei mancare, transport, tot....si ai un salariu de 2, 500lei si crede-ma ca munca nu este deloc, am multi prieteni in armata care freaca *** degeaba, lucreaza cate 3, 4, 5 zile pe saptamana, depinde de schimburi.
Si poti sa mai invarti multe chestii...masini, le aduci din afara si le vinzi aici mai scump, telefoane(dai cateva tepe pe la telekom, Orange, Vodafone) la fiecare in parte laughing, poti sa mai dai o tura pe ''afara'' la furat, stai o luna doua apoi vii si tot asa, mai poti sa vinzi tigari, dorguri, orice...le aduci de unde stii ca sunt mai ieftine angro si apoi le vinzi tu (daca ai cui)
Totul depinde de tine, sa ai putina minte si sa risti, sa incerci orice
Bafta

| endizaw a răspuns:

Trebuie sa ai tehnicile convenţionale. Cui nu-i este frică de înălţime poate deveni macaragiu, pe un salariu de 3.000 de lei. Pregătirea pentru operarea unei macarale durează câteva luni şi, chiar dacă cererea pentru această meserie a scăzut pe timpul crizei, dezgheţarea pieţei imobiliare în anii viitori va genera posturi pentru macaragii.
Tot la înălţime este şi meseria de alpinist utilitar. Deşi este mai riscantă are un salariu mai mic, de aproximativ 2.000 de lei. Dar tot este un câştig mai mare decât media pe economie.
Însă de departe, una dintre cele mai bine plătite meserii pentru cei fără studii superioare este cea de şofer de camion. Deşi salariul de bază este de aproximativ 1.000 de lei, diurnele îi pot aduce unui şofer peste 3.000 de lei pe lună. Iar cei care conduc TIR-urile marilor companii europene de transport câştigă mult mai mult de atât, salariile putând ajunge la câteva mii de euro.
Pentru femei, o meserie foarte bine plătită este cea de manichiuristă/pedichiuristă. Salariile pot sări de 1.000 de euro.

| Gabrriell a răspuns:

Nu prea poti sa faci nimic in Romania fara bac. Nici macar nu poti fi un simplu muncitor pe o linie de productie daca nu ai bac-ul.

| RAY a răspuns (pentru Gabrriell):

De ce scrii tampeni fara nici un bac te poti angaja la orice fabrica din Timisoara mergem amandoi daca nu crezi, dai proba si te angajeaza nu le pasa ce bac ai tu totul e sa isi mearga mana sau ce aia cu bac sunt mai harnici?

Întrebări similare