Nu este nimic in milioane. Ai vrut sa spui in bani vechi! Inmultesti cu 10.000 si-ti da in bani vechi desi nu vad rostul de ce ai face-o! Totul este in bani noi "Leu" si nu RON cum spun cei mai batrani.
Noi, romanii, punem punct dupa fiecare 3 cifre din unitati si virgula pentru a scrie apoi subunitatile. Exemplu 3.000.000,50 lei. inseamna 3 milioane lei si 50 bani. La anglo-saxoni se pune punct. Exemplu SUA: 3000.50 inseamna 3 mii de dolari si 50 de centi. O suma mai mare ca exemplu: 50, 323.75 USD inseamna cinzeci de mii trei sute douazeci si trei dolari si 75 centi dar ei scriu "Cincizeci de mii, trei sute douăzeci și trei de dolari și 75/100 de cenți".
Ai si un program de conversie din leu nou in leu vechi si invers: https://ro.coinmill.com/ROL_RON.html#ROL=10000
"Totul este in bani noi "Leu" si nu RON cum spun cei mai batrani."
Hmmm, au fost discutii pe aici cu "ron", "roni". "leu", "lei". Si fix tineretul de aici a sarit spunand ca nu e corect "leu" ci... "ron". Fara sa stie ce inseamna.
Da, da! Credeam ca tinerii sunt mai receptiv dar vad ca-i tot aia. N-am vazut discutiile dar daca-i adevarat este trist.
Eu le-am vazut. Nu mai tin minte cu cat timp in urma dar cred ca sunt cateva luni.
Atentie! La programul de conversie sa nu folosesti punctele ci doar virgula pentru subunitati.
Unii pun punctul ca sa separe miile. Dar nu au rolul decât de a citi mai ușor cifra.
De pildă 1.000.000,00 e un milion de lei și 00 bani.
1.300,43 = o mie, trei sute de lei și 43 de bani. Uita de "milioanele" vechi, nu se mai intorc.
Cand s-a facut denominarea s-a mutat virgula de la zecimale cu 4 cifre (mai la stanga). Deci mereu mai adaugi 4 zerouri in coada.
"uneori 1000 lei este cu punct"
Tot 1000 lei este. Se pune punctul la grupe de trei cifre pentru a le numara mai usor si a citi mai usor numarul.