Kabbala este o creaţie cu caracter exceptional. Îşi are originile în mistica esoterică evreiască. Într-o traducere aproximativă înseamnă tradiţie. Este o lucrare de proporţii, cea originală apărută în 1275 scrisă de Sepher Ha-Zohar (Cartea Splendorii)are aproape 1000 de pagini.
Transformarea Kabbalei din doctrină esoterică în doctrină populară a avut loc în 1492 odată cu expulzarea evreilor din Spania. Pentru noua Kabbală, moartea, pocăinţa şi renaşterea sunt cele trei mari evenimente menite să înalţe omul către o unire beatifică cu Dumnezeu.
Este o lucrare imensă care trebuie studiată timp îndelungat şi despre care nu putem vorbi în câteva cuvinte.
Kabbala sau Zohar, a fost scrisa de Rabbi Shimon bar Iochai in urma cu 1800 de ani. Kabbala este o scriere codificata si explica creatia intregului Univers.Iti pot face o mica descriere din invataturile Eii.In viata noastra totul este legat de cifre si litere, poate te intrebi de ce? Intregul Univers a fost creat prin 10 cuvinte, de aici pot zice ca ex.si cele 10 Porunci sau Legi.Fiecare litera si cifra are puterea si caracterul eii, ex. 7(sapte)acum daca privim constrictia cifrei putem observa ca este ca un fel de coasa cu liniuta de la mijlocul ei, numele cifrei este compus din 5 litere si fiecare litera este numerotata cu o cifra daca vom face geometria cifrei 7dupa numele ei vom descoperi:S-19, A-1, P16, T-20, E-5, Adunam cifrele si suma este 61 care adusa la numarul ei adevarat este 6+1=7. Ti-am dat un mic exemplu doar.Rolul ei este de a ne informa ca nu ne-am nascut din maimute si nici din explozii, cine o studiaza intra in lumile neimaginabile noua pamintenilor, dar pentru. a o studia trebuie sa cunosti limba ebraica.Eu o studiez de peste 7 ani.si ce sa iti povestesc mi-a schimbat viata in totalitate, descoperi cine esti, de unde vi, studiul ei iti ofera o liniste interioara de nedescris. Uita voi incheia cu numele pe care il ai aci; calubalan=9, asta spune ca tu urasti minciuna si te lupti pentru. dreptate. 9 este dreptatea.Acum daca desparti numele are mijloc; calu-b-alan, iei litera de inceput, mijloc si sfirsit(trecut, prezent, viitor)C-3, B-2, N-14=19=1-este Perfectiunea, 2345678, iar 9Dreptatea.Este lunga povestea