Teoretic ar trebui sa fie 9 supra 9 dar practic nu prea merge. Totusi, am intrebat cativa profesori de matematica si 0. 9999... este egal cu 1.
Nu exista, e un sir infinit care tinde la 1 dar nu este niciodata egal cu 1. Multumesc oricum pentru efort. Pala tute temerau
Daca iti da la un exercitiu doar sa scrii cat e 0.(9) vei scrie 9 supra 9 dar daca iti da la o ecuatie incerci sa nu o schimbi si de abia la urma o vei transforma in fractie ordinara.
Asta e ca întrebarea aia '' de câte ori este mai mare 1 decât 0 ''...în fine, e un infinit de 9 care tinde la 1. Dar în probleme lucrezi cu 1 pentru că, de exemplu, si la fizică în clasa 9, când studiezi lentilele, îți apare la un moment dat 1/infinit care tinde la 0, iar tu pui direct 0 ca să afli convergența...
Ok fizicianule, iti multumesc dar fac un update la intrebare. Cu cat egal 0, (9)4X/\/\/\6. Cine imi raspunde are o mare funda de la mine
. Va salut pe toti.
Este o fractie periodica egala cu 1.Si se poate si demonstra.
Te rog din suflet trimite-mi demonstratia. sau un un link ceva. am ramas cu restanta la cercetari de marketing in facultate din cauza asta
Nu am simbolurile necesare ca sa-ti scriu demonstratia aici :]]].
Dar se pare ca am gasit ceva > http://ro.wikipedia.org/wiki/0,(9)
Multumesc mult. Google is my friend and yours? Daca imi raspunzi si la intrebarea asta iti dau o mare funda!
? = 0, (9)4X/\/\/\6 + 3. iti dau un indiciu - nu ml
0,(9) ori 4 ori 6 + 3? asta? sau? ca nu prea inteleg ce e /\/\/\...
Tu poti sa faci diferenta