| KLLO a întrebat:

Cum se citeste " the " in engleza, " di " sau " da "? sau ambele.

Răspuns Câştigător
| Mihnea13345 a răspuns:

Salut! The se citeste dă atunci cand cuvantul care urmeaza incepe cu o consoana
Di se pronunta atunci cand urmatorul cuvant incepe cu o vocala. Exemple:

The(dă) cat
The(di) elephant
The(dă) phone
The(di) Apple
Daca te-am ajutat imi poti oferi funda!

19 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Da.

| KillMePlease a răspuns:

Se citeste :,, di" atunci cand cuvantul de dupa,, the'' incepe cu o vocala.
Ex: the elephant
Se citeste :,, da'' atunci cand cuvantul de dupa,, the'' incepe cu o consoana.
Ex: the car

| LaughingKarima a răspuns:

Ambele. Tine de accent. Eu am ca limba materna engleza si pronunt "da", dar stiu persoane care spun "di".

| iAMVi a răspuns:

Am auzit americani și englezi care pronunțau și "di" dar cel mai mult se pronunță "dă", poate e o chestie ce tine de accent

| MultiCore a răspuns:

Păi depinde de context! Lăsând la o parte chestia cu vocală, consoană (lucruri adevărate), dacă vrei să pui accent pe o chestie UNICATĂ spui: „It is the („di") tallest building on the earth". Altfel pui: „It is among the („dă") tallest buildings on the earth." Aici poți observa că ai consoană la ambele variante. Deci nu este obligatoriu faza cu vocale / consoane. (aviz persoanelor care te sufocă cu regula consoanei și vocalei)

| 123456789qwertuiop a răspuns:

Daca cuvantul de dupa the incepe cu vocala se citeste di, iar cand cuvantul de dupa the incepe consoana se citeste da

| 03Didy03C a răspuns:

Depinde in ce situatie, de cele mai multe ori "da" dar in unele cazuri "di".

| 03Didy03C a răspuns (pentru 03Didy03C):

Di cand e urmat de o vocala!

| Gabi1123 a răspuns:

Di:se citeste cand urmeaza un cuvant care incepe cu vocala
da:se citeste cand urmeaza un cuvant care incepe cu o consoana, asa stiu eu, sper ca te'ai lamurit

| loveM a răspuns:

Se citeste "da" cand cuvantul incepe cu consoana, si "di" cand cuvantul incepe cu vocala. happy

| muffinXXL a răspuns:

Nu se citește nici cu D nici cu V! E un sunet care nu exista in limba romana si care se obține spunând Z cu vârful limbii intre incisivi! Pe de alta parte, in cuvântul "thunder" de exemplu, TH se pronunța S cu limba intre dinți. Pe mine așa m-a învățat meditatoarea la 6 ani si mi-a ieșit impecabil din prima.

| Bogdan_Mario_1985 a răspuns:

In engleza,, the,, se citeste,, dă,, atunci cand dupa el urmeaza un cuvat care incepe cu comsoana ( the many, se citeste dă) si di se citeste cand cuvantul urmator incepe cu o vocala ( the elephant, se citeste cu di ).

| BLADE98 a răspuns:

Di...Dar cred ca nu di dar vi caci th se citeste v

| criXxXtina a răspuns:

Se citeste Dă

| mara08 a răspuns:

Da
Th se citeste v dar are mai multe cazuri in care se citeste ai alte consoane happy

| Mynameitssecret a răspuns:

The
Pronuntie: Dă

Întrebări similare