Salut! The se citeste dă atunci cand cuvantul care urmeaza incepe cu o consoana
Di se pronunta atunci cand urmatorul cuvant incepe cu o vocala. Exemple:
The(dă) cat
The(di) elephant
The(dă) phone
The(di) Apple
Daca te-am ajutat imi poti oferi funda!
Se citeste :,, di" atunci cand cuvantul de dupa,, the'' incepe cu o vocala.
Ex: the elephant
Se citeste :,, da'' atunci cand cuvantul de dupa,, the'' incepe cu o consoana.
Ex: the car
Ambele. Tine de accent. Eu am ca limba materna engleza si pronunt "da", dar stiu persoane care spun "di".
Am auzit americani și englezi care pronunțau și "di" dar cel mai mult se pronunță "dă", poate e o chestie ce tine de accent
Păi depinde de context! Lăsând la o parte chestia cu vocală, consoană (lucruri adevărate), dacă vrei să pui accent pe o chestie UNICATĂ spui: „It is the („di") tallest building on the earth". Altfel pui: „It is among the („dă") tallest buildings on the earth." Aici poți observa că ai consoană la ambele variante. Deci nu este obligatoriu faza cu vocale / consoane. (aviz persoanelor care te sufocă cu regula consoanei și vocalei)
Daca cuvantul de dupa the incepe cu vocala se citeste di, iar cand cuvantul de dupa the incepe consoana se citeste da
Di:se citeste cand urmeaza un cuvant care incepe cu vocala
da:se citeste cand urmeaza un cuvant care incepe cu o consoana, asa stiu eu, sper ca te'ai lamurit
Se citeste "da" cand cuvantul incepe cu consoana, si "di" cand cuvantul incepe cu vocala.
Nu se citește nici cu D nici cu V! E un sunet care nu exista in limba romana si care se obține spunând Z cu vârful limbii intre incisivi! Pe de alta parte, in cuvântul "thunder" de exemplu, TH se pronunța S cu limba intre dinți. Pe mine așa m-a învățat meditatoarea la 6 ani si mi-a ieșit impecabil din prima.
In engleza,, the,, se citeste,, dă,, atunci cand dupa el urmeaza un cuvat care incepe cu comsoana ( the many, se citeste dă) si di se citeste cand cuvantul urmator incepe cu o vocala ( the elephant, se citeste cu di ).