Da. Ai dreptate. Gramatica limbii romane (romanesti cum ar zice unii analfabeti) are multe chichite. Asta este!
E in regula, cred ca esti de acord cu mine ca absolut oricine face greseli, insa chiar nu s-a gasit un admin (banuiesc ca sunt mai multi) sa stie si sa corecteze treaba asta? Pana la urma, este un site de cultura generala.
N-au treaba ei. Si mai apoi sunt scoliti tot in conditiile actuale.
"Datorita" si "din cauza" sunt folosite gresit foarte des in toate mediile. Problema e ca asa se obisnuiesc sa se exprime, verbal si in scris, si molipsesc si pe altii "din cauza" (unii ar pune "datorita") faptului ca tot aud si repeta aceeasi greseala. Exista un alt val, cu un alt termen, care neaparat trebuie corectat: Am descarcat un film "dupa" ("de pe", ca sa traduc) internet. Am sters "dupa" (de pe) calculator un folder. E grav daca se generalizeaza. Problema e ca Academia Romana le tine hangul si le clasifica drept corecte, pentru ca majoritatea le foloseste (vezi "succesuri" - am inteles ca e trecut la "asa da"). Cat despre utilizatorii TPU, trebuie tolerati. Multi se perinda pe aici si ai pierde timpul sa corectezi pe fiecare in parte. Ma deranjeaza mai mult ca unele cuvinte sunt cenzurate ("c.u.r" poti scrie doar daca intrebarea e trecuta la categoria "sex", iar "mas-turbare" n-ai voie sa scrii, chiar daca subiectul e unul medical si de actualitate). Trebuie sa fentezi cumva regulile, ca sa te poti exprima direct si sa fii corect inteles.