Pentru ca nu se duc la scoala, de ce oare? Verbul 'a inerva' se foloseste pentru nervii din corp, nu pentru starea de nervozitate. Exemplul tau este unul din multele greseli catastrofale pe care le fac romanii. Alt exemplu: Am fost 'decat' in parc. Corect e: Nu am fost decat in parc. Dar mna, asta suntem, ce sa ne faci?
Pentru ca nu stiu sa scrie, corect este ''a enerva'', se mai poate scrie si ''a inerva'', dar este legat de nervii din orgasnim cand se inerveaza daca ma intelegi.
Mai corect e "enerva"..si pentru ca "ma enervezi" imi suna mai frumos decat "ma manii"..Parerea mea!
Il folosesc pentru ca sunt de la tara si de ovicei cei de la tara folosesc inerva inloac de enervat sau maniat
Mai multa importanta, in cazul de fata, ar trebui sa fie situatia in sine si nu forma cuvintului.
E vorba de verbul "inerva" care are legatura cu nervii nu cu verbul "enerva". Doar ca vroiam sa pun sinonimul verbului "enerva" ca sa nu fie in intrebare "inerva" si "enerva"
Pentru ca "a inerva" si " a enerva" sunt paronime iar cei ce nu dau prea des pe la scoala nu stiu asta si prin urmare le folosesc in mod eronat.
Si pe mine ma enerveaza ca sa folosesc corect verbul aceste greseli, cea mai mare problema o am cu "omul care l-am vazut" in loc de "omul pe care l-am vazut", mi se pare o greseala foarte frecventa ce e comisa si de persoanele inteligente, care s-au tinut de scoala.