| IonelFlorianUrzica a întrebat:

De ce împărații romani erau atât de cruzi? Ieri am vizionat câteva videoclipuri despre ei și chiar nu pot sa înțeleg de ce erau asa de nemilosi și omorau creștini sau oameni care li se opuneau, nu se plecau în fața lor sau nu aveau bani sa își plătească taxele! De exemplu Maxentiu lua femei pentru plăcerile sale și le viola, pe unele le transforma în sclave pentru a îl satisface, Caligula omora o grămadă de oameni nevinovați și considera tot felul de cruzimii ceva normal, Dioclețian si Nero erau atât de cruzi și detestau atât de mult creștinii, oare de ce nu îi tragea nimeni la răspundere pentru nimic! De ce nu incerca nimeni sa îi asasineze dacă se purtau asa sau măcar sa încerce sa le conteste dreptul la tron și la conducerea Imperiului Roman! Erau oamenii de pe vremea aceea în regula cu cruzimea de care dădeau dovada acesti oameni? Ce părere avea cetățeanul obișnuit liber din Imperiul Roman despre acești împărați! Oare aveau dreptul sa spună ce vor pe strada sau erau luați de gărzile romane și duși in fața Împăratului sau executați imediat pentru asta? Aveau măcar dreptul sa facă vreo gluma sau sa ironizeze împăratul?

3 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

"De ce nu incerca nimeni sa îi asasineze?"

De fapt asasinatul era cauza principală a morții împăraților romani. Numărul vehiculat este că 37 de împărați romani au fost asasinați.

| gabicoo a răspuns:

De moartea lui Nero sau a lui Caligula nu ai auzit?

| IonelFlorianUrzica explică (pentru johnnny123):

Ma bucur ca în sfârșit ai ales sa îmi răspunzi la întrebări! De ce nu mi-ai răspuns la mai multe de ceva timp?