anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce pâlpâie stelele?
Am căutat și pe Google dar am găsit răspunsuri ambigue și în termeni astronomici.

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Indicele de refractie al aerului este diferit in functie de temperatura. Cand iti pare ca steau respectiva palpaie, e deoarece o masa de aer de alta temperatura iti trece prin fata.

8 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

Datorita atmosferei Terrei. Si soare palpaie tocmai pentru ca lumina strapunge straturile de protectie ale Terrei.

| RAY a răspuns:

Sa nu uitam de sisteme cu doua stele, eu doar un sistem dual il vad mereu

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Și de unde știm noi care este înțelesul tău?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Totul tine de atmosfera. Stelele indepartate palpaie mai mult decat cele apropiate, pentru ca tu efectiv le vezi intr-o anumita directie, dar ele sunt proiectate acolo de catre atmosfera, acolo unde se reflecta lumina, sunt nori si diferite alte conditii.

Si nu, nu stiam asta, am cautat pe internet tongue
Uite un exemplu frumos, cu poza:
https://earthsky.org/space/why-dont-planets-twinkle-as-stars-do

| Wr3nch a răspuns:

Uneori trec obiecte prin fata lor (planete care se invart ca noi in jurul soarelui), asteorizi mari, etc, si blocheaza lumina. E ca si cum ai trece tu mana prin fata becului.

| Catrice a răspuns:

Stau la soare sa se bronzeze si se mai rotresc ca sa fie bronzul uniform si atunci nu se reflectă lumină pe corpul lor.hee hee

| Sekim a răspuns:

N ai nici 1% sanse sa aflii. Unele stele pe care le observi pot fi chiar ascunse dupa soare pentru ca el reflecta lumina. Acele stele sunt de la cativa ani lumina pana la zeci sau chiar sute. Poate lumina aia de o vezi de la ele a venit ultimadata acum sute sau mii de ani, nu vine incontinuu. 300.000 km vs cati km are un an lumina.

| RAY a răspuns (pentru Sekim):

Noaptea soarele nu reflacta nimic decat luna