Presupun ca tu te-ai referit nu la un unghi oarecare (obtuz/ascutit), ci la unul specific, cum ar fi un unghi de 20 de grade, de 30, de 70 etc. In cazul asta, niciun raspuns de mai sus nu s-a potrivit. Am I right?
Fara instrumente de masura nu se poate sa construiesti un unghi anume (sa zicem unul de 17 grade), ci numai "ochiometric", adica cu aproximatie.
Dupa ochii, sau cu "coperta" unui caiet, sau cu ceva plat, ca sa te ghidezi dupa el.
Da. Ungiul de 90 de grade e un unghi drept.Adica mai intai fac o linie jos pe verticala apoi o linie orizontala din capatul liniei.Linia orizontala nu trebuie sa fie deschisa spre exterior.Trebuie sa fie mai inchisa.Rigla de poate ajuta.
Poti desena pe un caiet de matematica un unghi obtuz sau ascutit. Cel obtuz cred ca este mai usor, dar iti dau pas cu pas desenarea fiecaruia.
1. Unghiul ascutit- Prima data desenezi un unghi de 180 grade, urmand sa il imparti in 2, obtinand 2 unghiuri de 90 de grade. Pe caietul de matematica poti face cu patratele, pentru a nu te incurca. Intr-unul dintre unghiurile de 90 trasezi o linie, impartind unghiul in doua parti egale sau inegale, depinde cum vrei. Si una din acele parti este unghiul ascutit.
2. Unghiul obtuz- Urmezi intocmai pasii de la unghiul ascutit, dar unghiul obtuz este unghiul de 90 adunat cu o parte din unghiul de 90, depinde de cat de mare edte, dar nu mai mare de 90.
Sper ca te-am ajutat! :*
Eu la mate am caiet cu foaie velina ca are profa fitele ei