anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E vreo cale de a desena un unghi care sa nu aiba 90 sau 180 de grade, fara ajutorul raportorului? Nu imi gasesc raportorul si....ideea e ca

10 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Presupun ca tu te-ai referit nu la un unghi oarecare (obtuz/ascutit), ci la unul specific, cum ar fi un unghi de 20 de grade, de 30, de 70 etc. In cazul asta, niciun raspuns de mai sus nu s-a potrivit. Am I right?

| sabin89 a răspuns:

Fara instrumente de masura nu se poate sa construiesti un unghi anume (sa zicem unul de 17 grade), ci numai "ochiometric", adica cu aproximatie.

| T0T a răspuns:

După ochi, aproximezi.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da. Daca ai o linie sau un caiet, idee e sa ai ceva cu colt.
Tragi o linie orizontala, pe urma pui caietul, foaia, ce vrei si tragi o linie verticala peste aia orizontala.

| Diavolcata a răspuns:

Dupa ochii, sau cu "coperta" unui caiet, sau cu ceva plat, ca sa te ghidezi dupa el.

| Diannee14 a răspuns:

Da. Ungiul de 90 de grade e un unghi drept.Adica mai intai fac o linie jos pe verticala apoi o linie orizontala din capatul liniei.Linia orizontala nu trebuie sa fie deschisa spre exterior.Trebuie sa fie mai inchisa.Rigla de poate ajuta.

| Turquoise1227 a răspuns:

Poti desena pe un caiet de matematica un unghi obtuz sau ascutit. Cel obtuz cred ca este mai usor, dar iti dau pas cu pas desenarea fiecaruia.
1. Unghiul ascutit- Prima data desenezi un unghi de 180 grade, urmand sa il imparti in 2, obtinand 2 unghiuri de 90 de grade. Pe caietul de matematica poti face cu patratele, pentru a nu te incurca. Intr-unul dintre unghiurile de 90 trasezi o linie, impartind unghiul in doua parti egale sau inegale, depinde cum vrei. Si una din acele parti este unghiul ascutit.
2. Unghiul obtuz- Urmezi intocmai pasii de la unghiul ascutit, dar unghiul obtuz este unghiul de 90 adunat cu o parte din unghiul de 90, depinde de cat de mare edte, dar nu mai mare de 90.
Sper ca te-am ajutat! :*

| AndrraEu a răspuns (pentru Turquoise1227):

Eu la mate am caiet cu foaie velina ca are profa fitele ei
tongue