| AoiChan a întrebat:

Este posibil sa nu intru la ce liceu vreau, chiar daca am media de admitere? De exemplu daca vreau sa intru la Neculce la stiinte sociale si media de intrare e 8, 30 si eu am 8, 61 se poate sa nu intru? In plus, daca e cineva care studiaza la Neculce, imi puteti spune cum este? Aud multe opinii diferite si nu stiu ce sa cred...

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Buna! Da,orice este posibil,dar este o posibilitate foarte mica.
Media de intrare la un anumit liceu este decisa in functie de locurile de care dispune precum si de preferintele elevilor, precum si de, mediile elevilor.
Clasele se completeaza cu elevi de la cea mai mare medie pana la cea mai mica pana cand se ocupa toate locurile. Atunci se decide media de intrare din acel an, care reprezinta cea mai mica medie permisa la acel profil in anul respectiv.
Daca profilul pe care il vrei este unul dorit de toata lumea, adica daca este un profil la care vin numai elevi cu medii de peste 9 atunci exista posibilitatea sa nu intri, chiar daca este una foarte mica.Generatiile nu au devenit mai bune chiar daca subiectele au fost mult mai usoare anul acesta.
Depinde foarte mult de optiunile celorlalti. Nu toti elevii buni vor veni la acel profil, poti sa stai fara grija.
Nu o sa difere atat de mult media de intrare. Poate ca doar cu 0, 2 mai mare dar nu cred ca ar ajunge pana la 8, 61. Pana la urma nu este un profil foarte solicitat daca anul trecut s-a intrat cu 8, 30, deci olimpicii nu o sa dea navala acici. Poti sa stai fara grija. Locul tau este locul tau, nimeni nu ti-l ia.
Generatiile nu sunt mai bune chiar daca subiectele au fost mai usoare, stai linistita, vei intra.
Succes!

-Blytz-

2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Mediile de anul trecut sunt ORIENTATIVE!
Probabil că, mediile vor rămâne cam aceleaşi, ca şi anul trecutwinking

Totuşi, mediile de admitere pot varia ( pot creşte sau scădea ) în funcţie de "concurenţă" ( media celor care vor opta pentru acest liceu )...
Chiar dacă va fi vreo scădere la unele licee/profile/specializări, media va scădea cu maxim 0, 5-1 p happy

Toate cele bune!

| OnuOnulică a răspuns:

Da, evident că e posbil să nu intri. Pentru că sunt mai mulți copii care au medii mai mari și îți poate lua locul.