Unii susțin că Brăila e în Moldova poate din cauza glumelor, deja prea vechi pentru a mai fi spuse, ale gălățenilor că Brăila nu e decât un cartier mărginaș al Galațiului, glume apărute în urma intenției - altfel nu știu cum să o numesc - de acum câțiva ani de a face o nouă regionalizare, situație în care Brăila ar fi fost capitala regiunii de Sud. Unii gălățeni s-au arătat extrem de deranjați și s-au revoltat, susținând că Brăila, cu toate că are o istorie încărcată, e un nimic pe lângă Galați, din cauză că e un oraș „lăsat de izbeliște", plin de interlopi, țigani, lichele care devin politicieni doar fiindcă au rude în politică ș.a.m.d., că Brăila e doar un „cartier mărginaș".
Nici o regiune a tarii nu este pura 100%. Braila este in zona de tranzitie a Munteniei catre Moldova dar sa spui ca face parte din fosta tara a Moldovei este o idiotenie. Uite aici: http://www.dorupanaitescu.ro/braila-nu-e-in-moldova.html
Păi eu chiar sunt moldoveancă și nu mi-e rușine cu asta. Sunt din Bacău.
Moldovencele sunt frumoase
Realitatea e că Brăila nu e în Moldova, simplu.
Un Bucurestean il intreaba pe un brailean:
-hei ce sunt aceia chiloti?
Braileanul se gandeste si zice:
-Aia care chiloteaza avioanele.
Stii vorba aia, "Nu te certa niciodata cu un prost, ca te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!"