| anamariarot a întrebat:

Există anumite persoane care cred că Brăila este în Moldova. Sunt înțelegătoare, că nu putem ști chiar totul, însă dacă li se prezintă contraargumente, li se arată hărți cu principatele, ca să poată observa că Brăila n-a aparținut Moldovei, ei tot pe a lor o țin. Argumentul lor e că acolo sunt moldoveni. De acord, nimeni nu contestă asta, însă atât Harghita, cât și Covasna sunt doldora de maghiari; asta nu înseamnă că aparțin Ungariei.
Dintre cei care vă identificați în situația menționată mai sus, de ce adoptați „viziunea-cal" și vă contraziceți cu geografia?

Răspuns Câştigător
| user123654 a răspuns:

Unii susțin că Brăila e în Moldova poate din cauza glumelor, deja prea vechi pentru a mai fi spuse, ale gălățenilor că Brăila nu e decât un cartier mărginaș al Galațiului, glume apărute în urma intenției - altfel nu știu cum să o numesc - de acum câțiva ani de a face o nouă regionalizare, situație în care Brăila ar fi fost capitala regiunii de Sud. Unii gălățeni s-au arătat extrem de deranjați și s-au revoltat, susținând că Brăila, cu toate că are o istorie încărcată, e un nimic pe lângă Galați, din cauză că e un oraș „lăsat de izbeliște", plin de interlopi, țigani, lichele care devin politicieni doar fiindcă au rude în politică ș.a.m.d., că Brăila e doar un „cartier mărginaș".

10 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nici o regiune a tarii nu este pura 100%. Braila este in zona de tranzitie a Munteniei catre Moldova dar sa spui ca face parte din fosta tara a Moldovei este o idiotenie. Uite aici: http://www.dorupanaitescu.ro/braila-nu-e-in-moldova.html

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ti e rusine ca esti numita moldoveanca?

| anamariarot explică (pentru suntserios):

Păi eu chiar sunt moldoveancă și nu mi-e rușine cu asta. Sunt din Bacău.

| cliviuv a răspuns (pentru anamariarot):

Moldovencele sunt frumoasewinking

| xerxes1 a răspuns:

Geografia este una realitatea este alta.

| anamariarot explică (pentru xerxes1):

Realitatea e că Brăila nu e în Moldova, simplu.

| xerxes1 a răspuns:

Un Bucurestean il intreaba pe un brailean:
-hei ce sunt aceia chiloti?
Braileanul se gandeste si zice:
-Aia care chiloteaza avioanele.
rolling on the floor

| IonutSiAtat92 a răspuns:

Asta e...prostia se plateste.

| Andreiandrei2000 a răspuns:

Stii vorba aia, "Nu te certa niciodata cu un prost, ca te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!"