1.5... 1,5... 1,5
3... x...3
1.5*x*1,5=3*1.5*3
2.25x=15.5
x=6
Sau mai logic, se dubleaza numarul de gaini, deci se dubleaza si numarul de oua. 1.5*2=3. Se dubleaza si timpul in care se oua gainile, deci 3*2=6.
Textul e anapoda încă de la început.
O găină face ouă.
Dar o jumătate de găină cum poate să facă ouă?
Cum se poate să fie făcut o jumătate de ou?
Și atunci toată problema se reduce la interpretarea textului.
Vezi tu, noi cei de profil real analizăm problema fără a avea nevoie de explicații. Problema este una matematică, ipoteza este o medie.
Atunci, încearcă să rezolvi această problemă, pe care eu o știu de peste 63 de ani.
O cărămidă cîntărește un kilogram jumătate.
Cît cîntăresc patru cărămizi?
Vezi, cîntărește bine și află răspunsul!
Spor la treabă!
6 kilograme, nici măcar n-am cântărit.
Nu e corect.
Mai încearcă! Mai cîntărește!
O gaina jumate in plus (deci 3) -> o zi jumate in plus ( deci 3) ->
-> un ou jumate in plus (deci 3).
Raspuns : 3 oua, nu stiu de unde le-au iesit 6.
Știam eu că băieții grei sunt pe TPU. La fel ziceam și eu da ei îmi ziceau că sunt tâmpit că nu știu regula de 3 compusă. Ai fundă că ai răspuns cel mai bine după părerea mea.
Apropo profil, răspunsurile mele, modifică, așa editezi.
Nu a functionat, asa ca am raspuns ![]()
Nici de sters nu am putut, desi am confirmat de 100 de ori pe mail ca vreau sa fie sterse.
Sincer, nici eu nu stiam ca asta e regula de 3 compusa. Am insirat numerele in acest fel incat sa imi fie mai usor sa fac niste conexiuni logice si sa le calculez.
Nu cred, combinatorica este o știință exactă, nu socială. Și chiar dacă ar fi, este o eroare(eu trebuie să dau bacul la literatură ca să pot intra la automatică, deci e loc și de așa ceva).
Eu pot spune că am făcut elemente din combinatorică, la matematică și Informatică: combinări, aranjamente, permutări, binomul lui Newton, grafuri, back-tracking, etc. Că trebuie să revin la anumite noțiuni fiindcă le-am uitat e partea a doua ¯\_(ツ)_/¯.
Revenind, nu înțeleg de ce dorești ca eu să particip la olimpiadă(sau concurs) la combinatorică ca să-ți demonstrez că cei de la real sunt cei care învață cu adevărat și cu folos, nu văd a fi necesar. Dar asta nu mă surprinde având în vedere circumstanțele. Vezi tu, științele exacte sunt cele datorită cărora tu ai un acoperiș deasupra capului, ești mai sănătos/asă(relativ la cei din trecut), ești pe internet, etc., nu cele sociale.
Iar cu privire la atacurile tale : "ăia bătuți de soartă" - sincer cam așa e având în vedere că oameni de genul tău sunt pe internet, repet, datorită științelor exacte; "care mai vorbesc și în numele altora" - deci dacă descriu un colectiv înseamnă că vorbesc în numele său? "nu aveți nevoie de explicații." - la astfel de probleme. "Că de aia ai pus întrebare, citind printre rânduri și scriind prost cerința." - am întrebat deoarece aveam o neînțelegere cu câțiva dintre colegii mei în legătură cu calculul și soluția. Spusesem deja asta în deschidere, dar văd că, ironic și nu prea, tu ai citit printre rânduri.
Și dacă n-ai ghicit eu am avut soluționarea corectă, știam deja răspunsul. A, și prin medie mă refer că exprimă niște valori proporționale, scalabile, deci pot exprima alt număr decât unul natural, chiar dacă realizarea unui experiment folosind fix aceste valori nu este fezabilă.
Știi care e chestia, dacă încerci să trollezi, măcar nu mai da pe față cum radiezi de incultură, mai ales dacă te consideri privilegiată de sexul tău. Chiar o să pun la suflet părerea cuiva cu aptitudinea unui cimpanzeu. Aș fi vrut ca prostia ta să se poată corecta, dar e improbabil. Măcar te doare ce-ți zic, că văd că ai disperat de ai scris 2 răspunsuri consecutive.
Nu o să mai încerc să mă pun la mintea ta. Baftă pe viitor, deși realistic vorbind nu prea o să ai.
Auzi, o luarăm și cu gagicile
ce troll ieftin...
Yee!
Pai, pentru ca: daca: aplicam regula de trei simpla. Daca o gaina jumatate face un ou jumatate in jumatate de zi. Stai, trebuie de fapt regula de trei compusa!
Sau poti sa o iei babeste:
Daca o juma' de gaina face juma' de ou in juma' de zi...
inseamna ca o gaina intreaga va face un ou in decursul unei zi.
deci 3 gaini x 1 ou fiecare x 3 zile = 9 gaini... nu stai oua, oua.
O gaina jumate face jumate de ou in jumate zi, 3 gaini ar face 1 oua in jumate zi, astfel 6 oua in 3 zile
1.5 gaini -> 1.5 oua/1.5 zi
=> 1. 5gaini -> 1 ou/zi=>
3 gaini->2ou/zi
=>3 gaini -> 6 oua/ 3 zile
Raspuns 6 oua.