Eu pot sa zic ca postliceala pentru contabilitate a ajutat-o pe mama mea foarte mult! normal ca nu lua salariul unui contabil cu facultate, dar lua cam 50-75% din salariul unui contabil(cu facultate). sper ca te-am lamurit:d
De obicei postliceala o fac cei care vor sa invete o meserie, dupa care sa o profeseze.
Am prieten care s-a dus cu o diploma din Romania pentru angajare, si nu iau recunoscut diploma cu toate ca era facuta la zi si medie mare. daca tu crezi ca cineva te angajeaza cu asa ceva incearca.succes
Depinde ce meserie faci iti este recunoscuta in acel domeniu. Dar sunt persoane care au 10 sau 8 clase si pot lucra ca: paznic, muncitori necalificati in ambalare-montarea pieselor, confectioner, zidar, sofer pe taxi, camioneta, camion, tir, autobuz, autoutilitara, etc. Nu te lua dupa lume ca si liceul e deja vraiste tot salariu mic ai si nu se merita sa-l faci.
Si salariul e la fel ca la un muncitor necalificat cu 10 clase. In ziua de azi nu se iau asa mult in seama studiile ci postul unde vrei sa te angajezi e important, sunt locuri de munca care nu cer nici o clasa si ai un salariu de boier si altele cu liceu/facultate de te plateste prost. De exemplu vara mea care are facultate in invatamant si masterat acum e profesoara de muzica si ia 10 milioane, eu fac scoala pentru camion, tir si autobuz si ma angajez pe tir cu vreo 13 milioane pentru inceput ca nu voi avea experienta si am doar 10 clase dar nu mi le cere ca sa ma angajez.
10 clase vroiai sa zici, eu nu ma laud dar asta e adevarul si mie imi va urca salariul si putin imi pasa daca ea castiga mai mult, dar poate eu voi castiga mai mult decat ea. Asta e viata cum am mai zis unii invata de rupe oasele pentru un salariu mizer si altii se scarpina jos de castiga o groaza de bani asa ca sa-ti fie de bine si tie si sa auzim de bine.
Sigur ca foloseste postliceala. Ea se face dupa terminarea liceului si de pot face inscrieri cu sau fara diploma de bacalaureat.