anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei! E adevarat ca in sistemul electoral american votul popular nu conteaza? Si daca nu conteaza, oamenii aia de ce mai ies sa voteze? Adica in Romania "conteaza", dar abia iese lumea la vot... si acolo nici macar nu conteaza si oamenii aia ies din casa sa voteze... desi stiu ca nu conteaza? Cum vine asta?

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este alt sistem electoral.
https://www.digi24.ro/......cat-606464

| TristanTzara a răspuns:

Votul popular nu contează, adică nu contează cine a luat majoritatea voturilor în toată țara. Dar contează în fiecare stat în parte, căci așa e la ei, cine câștigă majoritatea statelor câștigă și alegerile. Dar mai e și ceva cu un colegiu electoral care votează pentru ei, e complicat.

Și, da, unii americani se simt descurajați să voteze dacă trăiesc într-un așa zis Stat Albastru sau Roșu, căci atunci orice ar vota rezultatul e la fel.

Dar asta e la prezidențiale, la parlamentare/alegeri generale e cam ca la noi.

| Mirel4412 a răspuns:

In America oamenii voteaza UN PARTID. Dupa, partidul voteaza presedintele, eu asa stiu.

| Bizon95 a răspuns:

Link-ul lui sadrian46 e raspunsul corect:

"Sistemul electoral al Statelor Unite este unul dintre cele mai complicate din lume, o combinaţie între votul direct şi cel indirect, informează"

"Scopul sistemului este ca statele cu o populaţie redusă să nu fie ignorate în procesul electoral."