| Gabiursu123 a întrebat:

In 2 3 sapt vine bacu, deocamdata am invatat 4 comentarii( Moara cu noroc, Ion, Moromeetii, Ultima noapte de dragoste intaia de razboi) si o sa urmeze sa invat o scrisoare pierduta si cred ca ori Baltagu ori Harap Alb, ceva opinii in legatura cu acestea? Este ok? Mai trebuie? Cum vi se pare? Lupt pentru un 5, 6 nu mai mult.

Răspuns Câştigător
| AC4S4 a răspuns:

Daca vrei doar nota 5-6 e bine sa stii rezumatul fiecarei opere. Sa stii despre ce e vorba, care sunt personajele. Citeste cu atentie rezumatele a 3 opere pe zi. Dupa ce ai facut asta, citeste comentariile a 3 opere pe zi (incearca sa citesti doua comentarii de pe site-uri diferite). La bacalaureat vei fi in stare sa scrii ceva, chiar daca repeti aceleasi idei de mai multe de ori, sa scrii minim 400 de cuvinte. Din 30 de puncte ai lua vreo 15. Mai ai nevoie de minim 25 pe care le faci din subiectele 1 si 2, simplu.

Punctajele la subiectul 3 se acorda destul de usor pana pe la 15. Daca dezvolti subiectul cerut, chiar daca nu e un comentariu bun, ci mediocru, iei 15 puncte. Doar daca vrei mai sus trebuie sa inveti sigur care ar fi structura, citatele potrivite, detaliile.
Nu-i asculta pe cei care zic sa faci doar la subiectul 1 si 2. Acolo sunt sanse mari sa gresesti si sa faci doar de 4. Daca faci si ce ti-am spus eu la subiectul 3, iei peste 5.

6 răspunsuri:
| Moryami a răspuns:

Dacă vrei 5-6, nici nu e nevoie să înveți subiectul 3. Subiectele 1 și 2 + punctul din oficiu = nota 7. happy

| Celcestietot a răspuns:

La subiectul 1 ai avea sanse sa iei 5 asta daca faci de 4 puncte + 1 din oficiu = 5. Este greu sa faci perfect 5 puncte la primul subiect, adica maximul, asa ca zic sa nu te bazezi numai pe acest subiect. Eu sugerez sa te axezi si pe subiectul al doilea totusi, ca cine site, poate iei chiar 6 sau mai mult, mai ales daca inveti operele (subiectul 3)... Baftawinking!

| crud a răspuns:

Tu stii cum se sustinea examenul de bacalaureat in vremea lui Mircea Eliade? "Probele orale erau mai temute decât probele scrise. Elevii aveau de susţinut trei examene scrise, fiecare dintre probe fiind eliminatorie. Probă orală se desfăşura pe parcursul a două ore, în care candidatul era examinat din şapte materii studiate în liceu, de către şapte profesori diferiţi. La momentul afişării notelor, Eliade a exclamat: "Am scăpat! Am scăpat!". Autorul a fost de altfel singurul elev promovat în toamnă la liceul său, Colegiul „Spiru Haret" din București. Ce bine ca nu se mai da bac-ul ca in 1925, nu-i asa? Daca Mircea Eliade a fost singurul din liceul sau care a luat bac-ul, da-ti seama cati ar lua bac-ul acum, daca ar fi cerintele de atunci. Dar terminam liceul, vrem la facultati bune, vrem functii, vrem salarii grase si avem pretentia ca suntem intelectuali. Vai de capul nostru! Care e parerea ta, ai invatat destul?

| Gabiursu123 explică:

Da????????????

| Gabiursu123 explică (pentru AC4S4):

Big like, trebuie neaparat 400 cuvinte ca din cate am auzit daca scriu sub 400 din start scade 1.30 puncte. mersi

| Demidol a răspuns:

4-5 teme din materia de 4 ani? Si daca va fi unul dintre toate celelalte subiecte, cum vei promova examenul? Pentru un 5-6 trebuie sa stii mai mult.