Buna!
Certificatele Cambridge sunt valabile pe viata. Eu am dat anul trecut PET-ul si anul acesta FCE-ul In clasa a 12-a ar putea fi deja unpicut cam maricica soara ta....deobicei la liceele cu profil bilingv in clasa a 11-a se cere deja CAE-ul ( urmatoarea treapta). Eu am dat FCE-ul la 14 ani...
Daca esti bine pregatit examenul este chiar usor. La proba de Writing trebuie invatate structura fiecarui tip de text.(articolul, scrisoarea, e-mailul, raportul si eseul), si cateva formule specifice de adresare unde este cazul, sau de introducere. La proba de Reading este necesara citirea cu atentie si intelegerea corecta a textului..La Listening este bine sa asculte cat mai mult si sa fie orice aude. la Use of English intra parte de gramatica... regulie cu if`s si timpurile.Iar la Speaking trebuie sa spui orice..sa vorbesti cat mai mult..si sa arati ca stii cat mai multe formule de adresare. Trebuie sa vorbesti cu examinatorul ca si ucm ar fi un prieten foarte bun . asa va primi un punctaj mare.
Acum..am s-o contrazic pe Atemis7... unde a zis ca certificatul poate expira. Nu este adevarat, un certificat Cambridge este valabil pe viata!
Cat despre pregatire..nu este obligatoriu sa se pregateasca la British Council... poate lua meditatii. poate incerca singura. Eu personal am facut meditatii.
Inscrieriile se fac de obicei cu 2-3 luni inainte de examen. Mi se pare ca mai este o sesiune in anul aceste in Decembrie...ca sa vezi calendarul inscrierilor intra pe britishcouncil.ro si vei gasi acolo multe informatii. Taxa mi se pare ca a fost 580 de lei.
Nu sunt sigura.
Mult succes, sper ca v-am ajutat
Bye
Buna.Nu vreau sa fiu badarana, dar i-ai putea sugera surorii tale sa-l dea un pic mai tarziu, poate inclasa a 11-a deoarece, acest examen are un anumit termen de valabilitate. Daca l-ar da in clasaa 9-a ar fi sanse ca FCE sa expire pana in clasa a 12-a si sa nu-i mai echivaleze bacul de exemplu.Eu in clasa a 7a am dat PET-ul.M-am inscris in martie si a costat in jur de 4 milioane si l-am dat in mai. Exista anumite carti cu astfel de teste care sa o ajute pe sora ta sa se pregateasca.Eu m-am inscris la liceul meu care este centru de examinare Cambridge, dar sora ta se poate inscrie si la British Council.
Pai da, ea prin clasa a 11 a, a 12 a voia sa-l dea, acum ne informam si noi. Deci pentru a da acest examen nu mai e nevoie de alte cursuri suplimentare la Brtish? Eu stiam ca te mai pregateste si acolo o perioada
Http://www.britishcouncil.org/ro/romania-exams-why-take-an-exam.htm poate te ajuta asta.e o parte acolo care specifica de pregatire
raluca68 întreabă: