Adica deplin fericit, exagerat de bine dispus dar uneori se spune asa si unuia ametit( de diverse substante, fumuri, bauturi).
Poti te rog frumos frumos sa-mi raspunzi si mie ( dar sincer) la o intrebare? Chiar ti-e mai simplu sa postezi pe TPU o intrebare despre un cuvant, sa astepti raspunsurile, sa le iei in consideratie, decat sa cauti cuvantul in dictionar? Sau pur si simplu tu vrei sa vorbesti? "euforic" fiind un pretext chiar dragut? Eu asta chiar n-am inteles-o, de aia intreb.
Pai,eu in general il intreb pe tatal meu. Uite, eu am chev sa vorbesc si daca imi raspund oameni mai gasesc ceva si ii tin de vorba.
Asa am banuit si eu.
Stii, destul de des mi se intampla sa dau de intrebari care si-ar gasi raspunsuri mult mai sigure si chiar mai rapide daca omuletele ar merge direct la sursa. Am refuzat cu incapatanare sa cred ca omuletele este lenes sau ca habar nu are care-i sursa( de ex. dictionarul, in cazul "euforiei"). Am banuit ca lumea intra sa intrebe pentru ca are chef de vorba, ceea ce nu-i rau, asa cum ai spus tu, si intrebarile sunt intr-o masura covarsitoare un pretext.
Nu pot decat sa-ti multumesc pentru confirmare, e mai usor sa stiu ca intrebarile alea aiurite nu-s puse de tampiti, sunt puse pentru chef de vorba. Adica eu le tolerez mai usor, asa
Bună!
O persoană euforică este o persoană care are o stare de euforie!
Vezi detalii la linkul :
http://dexonline.ro/definitie/euforic
http://dexonline.ro/definitie/euforie
* sinonime - http://dex.dictoo.eu/index.php?cheie=euforie#.Uirl0H_4Xms
Euforic = încântat, fericit, bucuros, extaziat, mulţumit, satisfăcut, etc.
Toate cele bune.
Senzaţia aia pe care o trăieşti când dai **** unui triplete în timp ce serveşti un pahar de Hennessy şi tragi un fum dintr-un Romeo y Julieta nr 1.
2 mici indoieli mai am, Romeo y Julieta nu cred ca-i etalonul trabucului care-ti provoaca euforia( dar sa zicem ca asta-i chestie de gust, ca nu ma pricep, n-am fumat, dar pe aeroport la magazinele alea de tutun gramajoara de Romeo y Julieta e aproape neatinsa in schimb gramajoara de Davidoff e mereu epuizata) si nu stiu daca masculii adevarati, cum le spui tu, sunt satisfacuti daca ar primi, mai degraba daca pe propiile forte si-ar cumpara asa ceva, asta le-ar provoca multumire, nu daca ar primi. Dar iarasi, toate astea sunt nuante, in mare am inteles definitia euforiei data de tine.
Conform DEX-ului:
EUFÓRIC, -Ă, euforici, -ce, adj. De euforie, care se referă la euforie, care provoacă euforia. [Pr.: e-u-] – Din fr. euphorique.
Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de bogdang | Semnalează o greșeală| Permalink
eufóric (e-u-) adj. m., pl. eufórici; f. eufórică, pl. eufórice
Sursa: DOOM 2 (2005) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală| Permalink
EUFÓRIC ~că (~ci, ~ce) 1) Care ține de euforie; propriu euforiei. 2) Care provoacă euforie. /
Pai ce faci, fratele meu? Ii bagi definitie din Dex si-i explici ce inseamna cuvantul folosind acelasi cuvant? Ce sa priceapa?
" euforic=care tine de euforie, propriu euforiei" si ciuciu explicatie? Nu stie omuletele ce inseamna euforic, euforie.