| RektSalad69 a întrebat:

Îmi puteți da niște idei de puncte culminante pentru compuneri va rog?
Dau luni capacitatea și crapă ficatu în mine când mă gândesc că iar mă blochez la compunere.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa faci cateva variante de compuneri, pe care sa le folosesti in mai multe situatii. Spre exemplu, eu am scris aceeasi compunere de 3 ori cu 3 cerinte diferite (intamplare in timpul vacantei, intamplare petrecuta vara, chiar si la simulare). Asa iti va fi mai usor decat daca faci cate o compunere pentru fiecare cerinta, sau o poti ajusta putin. Ca puncte culminante poti spune ca:

-s-a accidentat un personaj sau s-a impiedicat, dar nu grav (jocurile copilariei)
-te-ai ratacit (excursie)
-bataie cu apa neasteptata (mare) laughing) etc.

Pentru situatiile imprevizibile, adica cu o locatie specifica: biblioteca, restaurant, teatru, gandeste-te la lucruri marunte. Spre exemplu, la biblioteca sunt carti. Gandeste-te ce s-ar putea intampla cu ele. Ai putea spune ca s-a rupt din greseala cartea pe care o aveai in mana. La restaurant ai varsat mancarea pe tine. Punctul culminant trebuie formulat pe loc daca nu ai mai facut acel tip de compunere pana atunc. Gandeste-te la lucrurile simple din actiunea ta, nu te complica.Bafta!

1 răspuns:
| HIPERACTIVE a răspuns:

Pai, acum depinde de ce poveste o sa faci. Daca faci o poveste legata de o aventura, un basm sau dintr-un anime/film care l-ai vazut, eu as spune ca e usor. Insa daca o faci din propria ta experienta, eu as spune sa pui in pericol personajele principale, dar printr-un mod neasteptat ele sa scape, iar totul sa revina la normal (pana la un moment-dat). Eu as spune ca va functiona, iar povestea va fi apreciata. :]