M(C)=12kg/kmol,imultindul cu coeficientul 5 din formula 5CO2 vam obtine 60kg/kmol, in formula CaCO3 avem coeficientul 1 in fata formulei atita doar ca atunci cind coeficientul este egal cu 1 scrierea sa inaintea formulei nu este necesara, deci M(C)=12kg/kmol din formula CaCO3 (adica 1*12Kg/kmol=12kg/kmol).Ca sa vedem de cit carbon este necesar in folmula CaCO3 ca el sa citareasca egal cu carbonul din formula 5CO2 vom face operatia de impartire, si anume 60kg/mol:12kg/mol=5.Defapt ceea ce am explicat eu este o inversare a problemei, poti nici sa n-o utilizezi deoarece ceea ce este important este urmatoarea ca M(CaCO3)=100kg/kmol iarM(5CO2)=220kg/kmol,deci impartim cele 2 mase molare M(5CO2):M(CaCO3)=220Kg/kmol:100kg/kmol=2,2,deci avem nevoie de 2, 2kg de CaCO3 pentru ca carbonul sa fie egal cu cel din formula 5CO2,(Sunt din Republica Moldova, sper ca in scolile din Romania se accepta astfel de metode
succes totusi
. sper ca ai inteles problema)si nu uita sa-mi dai funda
Roxy, ti-am trimis un mesaj cu niste sugestii pentru rezolvare. Dupa parerea mea, rezultatul este 0, 5 kg CaCO3.
Imi puteti spune si mie
ce cantitate de C se gaseste in 5 moli de ca co3? va rog...
si
in cate kg. de caco3 se gaseste aceeasi cantitate de c. determinat din prima problema.
Poti sa imi trimiti si mie rezolvarea de la problema lui Roxy? Te rog!
silviuseby întreabă:
anonim_4396 întreabă: