| calin_plugaru a întrebat:

Invatatoarea copilului meu ii mai bate pe copii la palma cu linia. Pe vremea mea, asta era un lucru normal, la ordinea zilei, dar ceilalti parinti se plang de asta. E normal?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Copii au drepturi!
Daca asa ceva este posibil inca, inseamna ca invatatoarea ar trebui declarata. dar in primul rind ar trebui sa se discute cu ea.
daca tot e vorba de pedeapsa, sint alte posibilitati.De ex. sa faca ceva exeercitii in plus, fata de lectiile pentru. acasa.
In Austria pedepsele sint intolerate.Mai ales "bataia".
Daca se aplica asa ceva, parinti fac deja apel la Politie.
In Austria, daca copii au un comportament neplacut, sau lectile sint nefacute, incomplete...Profesorii, se adreseaza parintilor, printr-un scurt mesaj, intr. un caiet anume pentru asemena chestii.Si pedeapsa se lasa pe seama parintilor.

13 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Nu e numai anormal, e de-a dreptul interzis sa lovesti copiii. Eadevarat ca intr-o clasa cu 28 de elevi, sa spunem, sunt copii cu temperamente diferite, cu niveluri de educatie la fel de diferite, ba chiar si cu ritmuri de invatare diferite. O invatatoare care-si iubeste meseria va sti sa se comporte fata de fiecare copil dupa firea acestuia. E absolut interzis sa lovesti un copil.Parerea mea, daca tot ai pus intrebarea intr-un loc public de discutii, este sa vorbiti politicos si ferm cu dumneaei sa spuneti ca nu acceptati un astfel de tratament pentru niciunul dintre copii altfel veti anunta directorul.Va asigur ca acesta va lua masuri...

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu as discuta cu invatatoarea si i-as spune, politicos, ca nu permit sa-mi loveasca copilul si ca, daca sunt probleme privind comportamentul lui, doresc sa ma anunte pentru a lua eu cea mai potrivita decizie pentru copilul meu.

pupimik
| pupimik a răspuns:

Daca nu stii sa te impui in fata unor copilasi...de ce ti-ai ales meseria asta?
Invatatoarea nu are dreptul sa loveasca elevul decat daca parintele isi da acordul.

| stardeea a răspuns:

Normal ca acest lucru nu e de acceptat existe atatea metode pentru a educ copii, nu poti sa inveti ceva pe niste copii cu de-a sila si cu violenta

| pepino a răspuns:

cred ca invatatoarei ar trebui sa i se faca educatie si sa mai dea si ceva examene de pedagogie

| andreiolariu a răspuns:

Nu sunt de acord cu învăţătoarea. Ar trebui să raportezi la nivelul conducerii şcolii.
Pe vremea când eram eu la şcoala învăţătoarea ne dădea câte un băţ la palmă pentru fiecare notă mai mică de 10. După ce o colegă a luat un 3 la o lucrare de control a luat 7 beţe la palmă. Avea palma aşa de roşie şi o durea încât şi-a desfăcut nasturele de la cămaşă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Invatatoarea cu pricina nu prea stie sa se impuna in fata copiilor daca apeleaza la metodele astea primitive. Ceilalti parinti au dreptate, incercati sa discutati cu ea, poate isi gaseste o metoda mai... eleganta de a educa elevii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca e singurul lucru care ii intimideaza pe copii, nu e rau, dar daca intreaga ei atitudine e apasatoare si amenintatoare, trebuie luate masuri de catre parinti si conducerea scolii. Copiii vor uri scoala si se vor teme de ea!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normalitatea este data de punctul de vedere al majoritatii membrilor colectivitatii in care are loc intamplarea respectiva. Ceea ce este normal intr-un loc poate fi anormal in altul si invers. Deci, sfatul meu este :daca nu ai o parere clara, sa te orientezi dupa parerea majoritatii.

| Clementina a răspuns:

Eu nu accept ca cineva sa-mi atinga copilul. Doar nu l-au facut ei!

| cristian_lupsanu a răspuns:

E greu sa ai grija de o clasa intreaga de copii mici. Daca nu e foarte violenta cu ei, o mica linie la palma nu e chiar asa de grav. Depinde si cum ai invatat tu copilul acasa. Daca tu nici nu-l atingi, va fi cam socat ca la gradinita e batut la palma...

| chirpilici a răspuns:

Nu este normal asa ceva, copilul va invata doar ca atunci cand nu e cuminte sau nu stie ceva, va primi"bataie". si fara sa vreti o va aplica cand va fi mare si cu copii lui/ei, nu cred ca vreti asa ceva?! vorbiti cu invatatoarea si cereti-i sa se impuna prin cuvinte si tonul vocii in fata copiilor, sugerati-i sa le dea teme suplimentare celor care nu o asculta, e mai eficace si mai folositor pentru toata lumea

| miruna_radu a răspuns:

Cand eram mica, ne stalcea din bataie invatatoarea si n-am patit nimic.