Salut... bacu' e un 'smen'... sa nu-ti fie frica! Invata in timpul orelor, fii atent la ce spun profii. Tine-te de carte, si va fi foarte bine.
Eu am dat bacul acum 2 ani. Eram ingrozita de matematica, ma rugam sa iau 5 sa trec am luat totusi mai mult. Sincer, de-ar fi sa dau iar bacul, l-as da cu cea mai mare placere iar.
Probele au fost urmatoarele la mine (am facut liceu. pedagogic):
Romana oral: am luat 10... + felicitari din partea profilor. Imi cazuse un studiu critic asupra a 2 poezii din Eminescu. Intr-o fractiune de secunda parca intram in panica, insa am zis ca pot face ORICE. Si chiar am facut ok.
La proba scrisa a cazut romanul psihologic. Era singurul roman pe care nu-l invatasem. Eu una mi-am zis asa in gand: 'Sa-mi cada orice.' Nu imi ziceam 'Da Doamne sa pice X sau Y ca subiect', chiar daca aveam unele chestii ce le stiam foarte bine. De ce sa ma simt vinovata in cazul in care eu as fi vrut ceva si nu m-as fi descurcat asa bine cum credeam?
La subiectul 3 ma uitam pe geam...Nu stiam ce scriu. Apoi am inceput sa scriu din ce-mi aduceam aminte. Am avut o diriginta fenomenala in liceu - profa de romana. Dura dar si intelegatoare. Datorita ei m-am descurcat la un subiect ce nu il repetasem deloc. Ma asteptam pe la un 7, 50 la proba scrisa, insa am luat 9, 15. Se pare ca si corectorii au apreciat originalitatea ideilor mele... N-am invatat pe de rost din carti de cometarii
La mate - am inceput sa scriu pe ciorne exercitiile ce le stiam, am avut 3 ore la dispozitie, am avut emotii la proba asta, recunosc. Insa mi-am pastrat calmul si... a fost bine. Am luat 6. 95
Pedagogie - proba scrisa... iar am scris din capul meu, am luat 9, 30.
Proba la Engleza - Oral - Engleza o stiu foarte bine, putea sa-mi cada orice la subiect, n-aveam probleme. Aici eram 100% sigura. Si...sa stii ca n-am invatat Engleza la scoala, ci cu ajutorul calculatorului. Internetul, comunicarea cu altii m-a ajutat foarte mult.
Proba de sport: - am dat viteza... In timpul probelor din liceu scoteam maxim 8, 30 secunde la 50 m. La BAC am fugit ca niciodata. Am scos 6 sec.
- Saritura la capra: Ziceam ca e floare la ureche. N-a fost asa. Am dat in acelasi timp cu inca 2 licee, printre care si Sportiv. Se adunase toti baietii in jur si faceau misto de fete. Alea se emotionau si picau... care mai de care mai urat, dureros si haios in acelasi timp. Era sa ma dezechilibrez si eu, insa, spre dezamagirea tipilor ce asteptau cu sufletu' la gura sa pic si eu, am trecut cu bine. Puneau dracii si pariuri...Care o sa cada si care nu.
Proba de abdomene - a fost usor, cu toate ca se facuse ora 14 si eu nu mancasem nimic (eram de la 7 la liceu).
Si ultima proba: cea de handbal...Acolo si-a facut simtita prezenta oboseala. Eram toti lesinati. Si de foame si de efort. Altii si de emotii. Insa a trecut si aceea cu bine.
E o experienta unica BAC-ul. Eu am o amintire frumoasa, sper ca vei avea si tu.
Nico
Emotii oricum vor fi vrei nu vrei si e normal dar ar fi bine sa te autocalmezi ca sa te poti concentra asupra subiectelor. Daca inveti emotiile vor trece mai usor poti sa treci si pe la o farmacie sa-ti iei niste pastilute sunt multe tipuri pentru antistres
Emotiile au fost si la mine, muuulte. Nu am facut nimic. Eu am dat la roamana, istorie si logica ( la alegere ). Singura materie la care chiar am invatat a fost logica ( unde am si luat 10 ). Deci eu cand am ajuns in sala, am mai vorbit putin cu putinii colegi de-ai mei si pe urma fiecare in banca lui. Dupa ce s-au impartit subiectele, nu ma gandeam deloc ca sunt la un examen, ca dau bacu-l, nu, eu ma gandeam ca am un test la clasa si nu se poate intampla nimic rau. A functionat si nu am intrat in panica si mi-am putut folosii mintea mult mai bine decat m-am asteptat. Iar a engleza, romana si informatica, a fost ft bine. Lasa emotiile dupa ce dai bacul, ca vin ele cand se vor afisa notele :p invata de pe acum si succes!