Media semestrială se rotunjeşte.
Media semestriala nu se rotunjeste, lmfao, ce-ai?
Cum să nu?
Man, iti trimit poze cu carnetul meu din liceu sa vezi ca nu se rotunjesc.
Acolo scrie ca se rotunjeste media materiilor, nu cea semestriala.
Deci să ne înţelegem.....media semestrială la o materie se calculează făcând media aritmetică a notelor (la materiile fără teză) sau făcând media aritmetică pe care o înmulţeşti cu 3 apoi aduni teza şi împarţi la 4 (la materiile cu teză), iar rezultatul se rotunjeşte.
Apoi media anuală (sau cum s-o numi) la o materie se calculează făcând media aritmetică a celor două semestre, iar asta nu se mai rotunjeşte.
Şi apoi vine media generală care se calculează făcând media aritmetică a tuturor mediilor anuale.
Ce numeşti tu medie semestrială?
Acum văd că pe site-ul ăla nici media la evaluarea periodică nu se rotunjeşte, dar la mine în generală şi liceu tot timpul mi-o rotunjeau profii când calculau...ce naiba?
Ori mi-a picat mie creierul în w.c. şi spun numai prostii pe aici ori nu ştiu ce să mai zic...
Nu exista media anuala pentru materii.
Scurt: ai media de la materie, nu are o denumire; apoi media semestriala care include toate mediile materiilor + media de la purtare; apoi media anuala, media aritmetica a mediilor semestriale.
Iti rotunjeau media materiilor, nu pe cea semestriala.
În fine, poate m-am prăjit eu şi nu îmi mai aduc bine aminte.Eu ţin minte că era altfel.N-are rost să mai continui.
anonim_4396 întreabă: