| SoEasyy a întrebat:

Mie mi-a iesit media finala 8, 56 si ma tot intreb va ramane 8 sau 9?

14 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Media semestriala si generala nu se rotunjesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru LPCTSTR):

Media semestrială se rotunjeşte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă media anuală e 8, 56 atunci aşa rămâne, nu se rotunjeşte.

| LPCTSTR a răspuns (pentru anonim_4396):

Media semestriala nu se rotunjeste, lmfao, ce-ai?

anonim_4396

Cum să nu?

Man, iti trimit poze cu carnetul meu din liceu sa vezi ca nu se rotunjesc.

Acolo scrie ca se rotunjeste media materiilor, nu cea semestriala.

| LPCTSTR a răspuns (pentru LPCTSTR):

Daca se rotunjea media semestriala, aveam media generala 10 de atatia ani... lucru care nu s-a-ntamplat.

anonim_4396

Deci să ne înţelegem.....media semestrială la o materie se calculează făcând media aritmetică a notelor (la materiile fără teză) sau făcând media aritmetică pe care o înmulţeşti cu 3 apoi aduni teza şi împarţi la 4 (la materiile cu teză), iar rezultatul se rotunjeşte.
Apoi media anuală (sau cum s-o numi) la o materie se calculează făcând media aritmetică a celor două semestre, iar asta nu se mai rotunjeşte.
Şi apoi vine media generală care se calculează făcând media aritmetică a tuturor mediilor anuale.
Ce numeşti tu medie semestrială?

anonim_4396

Acum văd că pe site-ul ăla nici media la evaluarea periodică nu se rotunjeşte, dar la mine în generală şi liceu tot timpul mi-o rotunjeau profii când calculau...ce naiba? straight face
Ori mi-a picat mie creierul în w.c. şi spun numai prostii pe aici ori nu ştiu ce să mai zic...

Nu exista media anuala pentru materii.
Scurt: ai media de la materie, nu are o denumire; apoi media semestriala care include toate mediile materiilor + media de la purtare; apoi media anuala, media aritmetica a mediilor semestriale.

Iti rotunjeau media materiilor, nu pe cea semestriala.

anonim_4396

În fine, poate m-am prăjit eu şi nu îmi mai aduc bine aminte.Eu ţin minte că era altfel.N-are rost să mai continui.