anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

NU E TEMA!
La engleza ne-a dat sa descriem un peisaj. l-am descris, dar cu cuvintele mele. imi spuneti si mie daca e bine si daca nu. ce am gresit?! Chiar eu l-am facut, dar nu sunt 100% sigura ca e bine.
Every year I go to the seaside to Mamaia because there is very nice and comfortable.The beach is clean and hot because the sun is on the sky.
On the beach are many beautiful boys and I like this!
There sunrise is beautiful, but I have to get up early to see it.I stay at night to see the sunset and to walk on the beach.Then I feel very good!
The landscape is very beautiful when you look at water because blue sea surprise you! There you go in summer because then the sun shines. There the water is warm and pleasant and the people are happy.The children are playing games while parents are at the beach. Lighted streets, pastry shops and discos were the most populated.
(In fiecare an eu merg in statiunea Mamaia deoarece acolo este foarte frumos si comfortabil.Plaja este curata si fierbinte deoarece soarele este pe cer. Pe plaja sunt multi baieti draguti si imi place asta! Acolo rasaritul este frumos, dar trebuie sa ma trezesc devreme pentru al vedea. Eu stau pana-n noapte pentru a vedea apusul si pentru o plimbare pe plaja.Atunci ma simt foarte bine! Peisajul este foarte frumos cand te uiti la apa deoarece albastrul marii te surprinde! Acolo poti merge vara deoarece atunci soarele straluceste.Acolo apa este calduta si placuta si oamenii sunt incantati. Copii se joaca jocuri in timp ce parintii sunt la plaja.Strazile luminate, patiseriile si discotecile sunt cele mai populate.)

p.s: daca nu stiti nu raspundeti, va rog! Si daca se poate sa propuneti si un titlu. Nu e tema pentru ca peisajul este deja facut de mine, iar eu va rog doar sa-mi spuneti daca am gresit undeva!
Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
| Bot a răspuns:

Corectare:
Every year I go to the seaside of Mamaia because it is very nice and comfortable.The beach is clean and hot because the sun is on the sky.

On the beach there are many beautiful boys and I like it!

There the sunrise is beautiful, but I have to get up early to see it.I stay up at night to see the sunset and to walk on the beach.Then I feel very good!

The landscape is very beautiful when you look at the water because the blue sea surprises you! You go there in summer because the sun shines. There the water is warm and pleasant and the people are happy.The children are playing games while their parents are at the beach. Lighted streets, pastry shops and discos were the most populated.

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns (pentru Bot):

Prea copilareasca formularea, la fel nu se foloseste to get up early si iar to see it.to get up early and see it.Voi chiar a-ti ramas cu ce v-au invatat in clasele primare si n-ati mai exersat engleza asta altfel v-ati fi dat seama cat de aiurea suna. Zgarie la ureche(suna prost)

| ÐÿÅ a răspuns (pentru GeorGEBlaCKRidER):

Mda. mi-am dat si eu seama

27 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

"The beach is clean and hot because the sun is on the sky." - absurd dpv logic.

"There sunrise is beautiful, but I have to get up early to see it." - The sunrise there is beautiful... bla bla
"There you go in summer because then the sun shines. There the water is warm and pleasant and the people are happy." - si tot asa...
P.S. Zi mersi ca ai vreo doua fraze care suna acceptabil. Se putea si mai rau. Nici macar in limba romana nu suna decent, asta e problema...

| ÐÿÅ a răspuns:

Ok. mersi, dar nu am idei. ce pot face?

| ÐÿÅ a răspuns:

De asta ce ziceti. am refacut-o :
I look the tree which everything stays behind the house.It was small! The leaves were falling slowly on wet ground.Some leaves still kept the dry branches.The leaves were sad, wilted and sleepy, but the the autumn is full of color, dance and music.
Also the trees all nature seems to turn yellow : the grass withers and receives a rusty brown and the trees no longer green.
The only one who seems to suffer because the autumn came is the tree.This, despite all the bad conditions of nature retain their freshness and green color.
The night came over the nature and the stars are shining bright.

Eu privesc copacul care sta tot in spatele casei.Era mic! Frunzele cadeau incet pe pamantul umed.Cateva frunze se mai tineau de ramurile uscate.Frunzele erau triste, ofilite si adormite, dar toamna este plina de culoare, de dans si muzica. Asemenea copacilor întreaga natură pare să ingalbeneasca : iarba se usuca si primeşte o culoare ruginie, iar copacii nu mai sunt verzi.
Singurul care pare să nu sufere deoarece toamna a venit este bradul.Acesta, în ciuda tuturor condiţiilor rele ale naturii îşi păstrează prospeţimea şi culoare verde
Noaptea a venit peste natura, iar stelele straluceau cu putere.

| Aleqa a răspuns:

Because, because... Mai bine foloseai Google Translate.

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns:

Sincer draga mea te cred ca tu l-ai facut, dar te cred pentru ca e foarte bruta, minimalista exprimarea, dupa cum zicea si elluza.Nu te limita la ce va invata la scoala pentru ca acolo cu asta incepe invatarea unei limbi,minimul, dar suna aiurea si copilaresc folosit in documente, descrieri, vorbirea cursiva. Uita-te la filme de exemplu, sau alte surse dar nu te limita la doar ce va preda-n scoala.In primul rand ai folosit de prea mult ori the, there, aranjarea in propozitie nu e optima si nu trebuie sa spui lucruri ciudat sau evidente, de genu plaja e calda pentru ca soarele e cald sau merg acolo pentru ca soarele straluceste.Soarele straluceste si altundeva, nu trebuie sa mergi la mare... Nicioda nu zici ca mergi la mamaia pentru ca frumos si comfortabil, ci mai degraba relaxant sau pentru ca-i modul tau preferat de relaxare etc.Nu zici soarele e curata (pentru ca nu e laughing, glumesc ) si fierbinte pentru ca soarele e pe cer, pentru ca evident ca eaia e, lucrurile evidente se subinteleg nu trebuie spuse.Iar faza cu baieti chiar pare scrisa de o fetita de 8-10 ani care deocamdata poate doar admira baietii. Zici ca inca un motiv pentru care-ti place vara pe plaja e pentru ca e plina de tineret(se subintelge si baieti frumosi). Rasaritul frumos oriunde nu doar acolo, dar nu zici nimic despre ca trebuie sa te scoli devreme, pare ca scrii fara sens, doar sa lungesti propozitia.nu mai zici nici "eu" pentru ca se subintelege,doar tu povestesti, ci "ma plimb seara pe plaja pentru a admira apusul" sau " e placut sa te plimbi pe plaja la apus". Iara, atunci ma simt foarte bine, trebuie sa dispara pentru ca pare pus de umplutura acolo si se subintelege, ca nu ai sta sa vezi apusul daca nu te-ai simti bine.Partea cu albastru marii se reformuleaza, in ceva de genu"e surprinzator cum linia orizontului dispare si albastrul mari parca se uneste cu cerul" daca chiar vrei a folosesti partea cu "albastrul marii"."Este calduta si placuta si oamenii","si" se pune doar intre ultimele 2 adjective, intre restul se pune virgula, dar la fel, sa nu fie mai mult de 2-3-4 pentru ca suna a lista de cumparaturi si nu o descriere.Copii nu se joaca jocuri, pentru ca nu se pot juca decat jocuri, se subintelege(asta e faza care chiar suna spusa de un copil de 5 ani)Seara strazile iluminate sunt pline de oameni care se bucura de racoarea serii sau poti inlocui cu "seara(sau "dupa apusul soarelui") discotecile sunt la mare cautare sau ceva de genu.Formularea are foarte multe greseli.

Vai dar cat ai scris! laughing

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns (pentru ÐÿÅ):

Intrebarea nu era prea scurta si raspunsul scurt nu te-ar fi lamurit deloc.Din cate-mi dau seama nu l-ai citit.In fine. Daca vrei sa inveti ceva, citesti, daca nu, sa fi sanatoasawinking dar sincer, pare scrisa de o fetita de 5 ani...

Am citit, am refacut-o inca o data si am luat 10 happy

Cu placere tongue Ma bucur ca ai luat 10 tongue Cam asa iau toti pe care-i ajut whistlingbig grintongue

Ce modest esti! laughing

Stiu stiu tongue Dar, daca asa ii, doar no sa mint whistlinghee heehappy

Mda. happy

Hehe,ce-ti vine acu in minte sa ma injuri... Las ca stiu eu happytongue

laughing Ba nu laughing

laughing Stai linistita ca nu ma asteptam sa recunosti laughing

Pai atunci e bine. ca nu te-am surprins :p

Dap tongue Cu prea putine lucruri ma poate surpinde o ata tongue big grin whistling

Hai ca am facut aici chat laughing

| Nooname2 a răspuns (pentru ÐÿÅ):

Asa deci, stai sa vorbesti aici cu un baiat, cand pe tine te asteapta altul!
Dupa ce ca " baiatul tau " e dorit de toate fetele din liceu, mai stai si de vorba cu altul laughing

| ÐÿÅ a răspuns (pentru Nooname2):

Te bat! laughing

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns (pentru Nooname2):

Iar tu stai aici sa-i spui ca-l doresti in loc sa mergi la el happy tongue

Nu laughing laughing

| ellutza a răspuns:

Inspira-te de aici mai bine http://www.wordtravels.com/forum/comments.php?DiscussionID=658. In primul rand nu ai descris nici un peisaj si in al 2-lea exprimarea este minimala. plus alte greseli. un exemplu, in loc de acea descrie a plajei in care explici faptul ca este curata si fierbinte pentru ca soarele este pe cer suna absurd. Mai bine foloseai expresia Beautiful sunny beach, adica o frumoasa plaja insorita. Cred ca ar trebui sa refaci. Iar faza cu baietii frumosi care tie iti plac e chiar aiurea. Prima data citeste definitia cuvantului peisaj. bafta

| ÐÿÅ a răspuns (pentru ellutza):

De asta ce zici am refacut-o :
I look the tree which everything stays behind the house.It was small! The leaves were falling slowly on wet ground.Some leaves still kept the dry branches.The leaves were sad, wilted and sleepy, but the the autumn is full of color, dance and music.
Also the trees all nature seems to turn yellow : the grass withers and receives a rusty brown and the trees no longer green.
The only one who seems to suffer because the autumn came is the tree.This, despite all the bad conditions of nature retain their freshness and green color.
The night came over the nature and the stars are shining bright.

Eu privesc copacul care sta tot in spatele casei.Era mic! Frunzele cadeau incet pe pamantul umed.Cateva frunze se mai tineau de ramurile uscate.Frunzele erau triste, ofilite si adormite, dar toamna este plina de culoare, de dans si muzica. Asemenea copacilor întreaga natură pare să ingalbeneasca : iarba se usuca si primeşte o culoare ruginie, iar copacii nu mai sunt verzi.
Singurul care pare să nu sufere deoarece toamna a venit este bradul.Acesta, în ciuda tuturor condiţiilor rele ale naturii îşi păstrează prospeţimea şi culoare verde
Noaptea a venit peste natura, iar stelele straluceau cu putere.

| Herbisculus a răspuns:

Ai repetat ''acolo'' de nu stiu cate ori straight face