| R0Besto a întrebat:

Nu știu dacă categoria este buna dar vreau sa aflu daca regulamentul scolii se aplica pe timpul vacanței de vară, se poate schimba nota la purtare in următorul an scolar pentru comportamentul din timpul vacanței?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sanctiunile disciplinare, inclusiv scaderea notei la purtare, se aplica numai pentru faptele comise de elevi in perimetrul scolii sau in cadrul activitatilor extrascolare organizate de scoala, conform Statutului elevului, citez:
"ART. 16.(1) Elevii din sistemul de învăţământ de stat, particular şi confesional autorizat/acreditat, care săvârşesc fapte prin care se încalcă dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv regulamentele şcolare, vor fi sancţionaţi în funcţie de gravitatea acestora conform prevederilor prezentului statut.
  (2) Pentru a putea fi sancţionaţi, faptele trebuie să se petreacă în perimetrul unităţii de învăţământ sau în cadrul activităţilor extraşcolare. Pentru faptele petrecute în afara perimetrului unităţii de învăţământ sau în afara activităţilor extraşcolare organizate de unitatea de învăţământ, elevii răspund conform legislaţiei în vigoare."

1 răspuns:
| isemilia a răspuns:

Sanctiunile se dau doar daca tu faci asta in scoala. Cu alte cuvinte, daca tu faci ceva ce ar fi pedepsit conform regulamentului insa nu te afli in spatiul scolii tale (fie ca e vacanta sau nu), nu poti fi pedepsit / pedepsita. Daca faci ceva ce e pedepsit conform regulamentului vei suporta consecintele, chiar daca e vacanta cand tu faci asta, daca lucrul ala se intampla in perimetrul scolii.