| LisaJulie a întrebat:

Pentru profesori : sunteți de acord adăugarea a doua ore in program comasarea unor scoli și un număr mai mare de elevi într-o clasa? In mediul rural unde nu prea mai sunt copii mi se pare bine dar la oraș cum sa reziste un profesor cu 35 de elevi sau mai mult intr-o clasa?

3 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Nu. Dar nu avem ce face.
Tot ce spui tu au prevăzut în legea 141/2025 - trecută în parlament prin asumarea răspunderii și promulgată de președintele României. Au abrogat articole de lege și asta nu e voie - puteau doar să le proroge, iar curtea constituțională și-a dat avizul.
Referitor la creșterea normei de predare cu doua ore eu personal nu pot fi de acord pentru că până acum eu și încă alți doi, eram cu norma de bază, ceilalți aveau ore suplimentare plătite foarte bine, acum eu muncesc două ore in plus pentru aceeași bani, ceilalți s-au ghiftuit până acum și tot ei comentează. Mărirea numărului de elevi din clasă depășește norma europeana la fel ca și mărirea normei de predare a profesorilor. Comasarea școlilor altă idioțenie in loc să ducă profesorii la elevi - duci elevii la altă școală, îl iei din sat, îl bagi in microbuz îl lași la școală, unii termină mai repede dar pleacă toți odată deci aia care termină la ora 13 și la 14 stau și urlă prin școala până termină și ăia de la 15 ca să meargă toți odată. Desființezi școli, concediezi profesori suplinitori, dar angajezi șofer de microbuz și dai bani pe combustibil - curat economie. Dar trebuia justificată cumpărarea la preț dublu a microbuzelor electrice de la firma de casă a PNL! Nu?

| Frank51 a răspuns:

În teorie poate ieșeau calculele, prin adăugarea celor 2 ore, la o singură școală mai medie așa, se scutesc 3-4 salarii. Directorii au acum 10 ore față de 5, deci la fiecare școală pică jumătate sau un post întreg. Și la inspectori din câte am înțeles ceva de genul. Aia cu pensionarii nu am înțeles-o, la mine la școală am multe cadre peste vârsta de pensionare și nu sunt dați afară.

Deci în teorie se scutesc bani, dar cu niște sacrificii prea mari, nivelul de performanță scade, anxietatea și frustrarea profilor crește, curând munca de prof va fi văzută tot mai rău și așa se va duce tot în jos educația.

Răspuns utilizator avertizat