| AndreiAdrian012 a întrebat:

Sa va explic durerea mea:un om cu handicap mintal nu prea stie de el comparativ cu un om normal care castiga destul de bine si e egocentrist, iar cel cu handicap mintal nu se poate apara si castiga umilitor de putini bani! Asta e dreapta, dominus sau dominatori?

Răspuns Câştigător
| DrMihailovici a răspuns:

Și stânga ce e? Făcătoare de minuni? Bagă-ți în cap cum votează AUR în plen parlamentar și ai să vezi că degeaba spui "dreapta".
Dacă era așa, România era Elveția și noi beam cappuccino pe sistem oriental Guță... Nervii sistemului politic? Păi mna, nu discutam aici despre oameni vulnerabili lăsați de izbeliște. Dreapta, stânga, centru, triunghi isoscel… toate dau din gură despre grijă față de om, iar în practică cel mai slab din turmă tot primul e mâncat. Asta nu e "dominare", e incompetență cronică și lipsă de coloană morală la nivel de societate.

Da, omul cu handicap mintal are viața mai grea decât egocentristul care câștigă bine. Nu pentru că "așa e drept", ci pentru că sistemul nu face ce ar trebui, un suport real, integrare, protecție, salariu decent, programe care chiar funcționează, nu doar hârtii pentru poză și voturi. Când societatea pune în competiție unul care abia se poate apăra cu unul care trăiește perfect funcțional și mai și ia tot, asta nu e capitalism, nu e politică, e pur și simplu lipsă de empatie și civilizație.

Nu te mai uita la eticheta politică. Uite-te la cum sunt tratați cei mai vulnerabili. Dacă lor le este bine, înseamnă că ai o societate omenească. Dacă lor le e mizerabil, atunci WELCOME TO ROMANIA!

3 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Dumnezeu nu ne-a creat ca sa traim de capul nostru. Am fost creati cu dependenta de Dumnezeu.
Biblia este plina de astfel de incurajari: Psalmii 37:7
"Taci înaintea Domnului și nădăjduiește în El. Nu te mânia pe cel ce izbutește în umbletele lui, pe omul care își vede împlinirea planurilor lui rele."
Nu putem comenta astfel de versete. Pur si simplu sa ne punem nadejdea, increderea in Dumnezeu. Sa facem tot ce putem sa facem noi ca oameni, si restul sa Il lasam pe Dumnezeu. Si chiar daca nu va face, noi tot trebuie sa ne incredem in El, pentru ca Tatal nostru ceresc intotdeauna ne vrea binele, chiar daca acum cei mai multi suntem intristati ca nu putem sa facem tot ce vrem.
Daca Dumneeu a vrut sa il salveze chiar si pe Lucifer si ingerii lui dupa ce au cazut, cu cat mai mult ne doreste noua binele, noi pentru care Fiul lui Dumnezeu Si-a dat viata.

Osea 6:3
"Să cunoaștem, să căutăm să cunoaștem pe Domnul! Căci El Se ivește ca zorile dimineții și va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară care udă pământul!"

| Frank51 a răspuns:

În România aproape 30% din populație trăiește la limita sărăciei, adică nu poate duce o viață normală. Iar prin normală mă refer să aibă mâncare destulă, bani pentru facturi și pentru haine. E o problemă generală care nu vizează doar oamenii cu dizabilități. Cei care câștigă bine sunt undeva la 5-10%, iar restul de 60% e clasa de mijloc care se descurcă cât de cât, mai cu o rată, mai cu familia, etc.

Poți verifica datele astea pe net, nu le scot eu random. Din ce văd la tine este o frustrare mare pe o problemă personală, și e greu să trăiești așa. Ar trebui să îți faci niște planuri de viitor, măcar momentan niște planuri de cheltuială, câți bani primești și pe ce se duc, să vezi exact ce poți face. Știu că e greu, dar trebuie cumva să te descurci singur, asta e situația și în loc să stai să te plângi că statul nu te ajută, trebuie să te ajuți tu cumva.

| milliongirl a răspuns:

Salut.Vreau sa incerc sa te ajut. Cand esti online, trimite-mi un mesaj