Sunt corecte ambele, depinde ce tip de enunț ai.
Dacă e mai mult un strigăt decât o întrebare, pui "!?"
Dacă e mai mult o întrebare pui "?!"
E vorba de nuanțe, nu poți spune că o formă e corectă sau nu. Oricum e o alăturare de semne puțin folosită, nu cred că stă nimeni să dezbată care formă e corectă.
Am revenit după câteva cercetări
Am căutat în dex și, deși prezintă citate în care ambele forme sunt folosite, dex precizează folosirea "semnului întrebării și a semnului exclamării" în această ordine. Deci "?!" e mai uzual.
,, Semnul întrebării și semnul exclamării asociate marchează intonația de tip special a enunțurilor interogative exclamative. Ordinea semnelor, eventual repetarea unuia dintre ele, poate sugera care este tipul de intonație predominant.
1. Când comunicarea este interogativă și exclamativă în același timp, se pune semnul întrebării însoțit de semnul exclamării.
— Pe mine, fata lui Hagi Cănuță, să-ndrăznești tu să mă bați, păcătosule, janghinosule și râiosule[!?]...
Caragiale
— Tu ești mă, tragedianule[?!]
Galaction
2. Uneori după o propoziție interogativă exclamativă se pune semnul întrebării însoțit de semnul exclamării:
Taxa, conașule!
Ce! ești copil[!?] Caragiale
3. Reprezentarea diferitelor sentimente ale interlocutorilor prin mimică și gesturi se poate face prin combinarea diferitelor semne ortografice:
Patroana (cu ochii calzi): Și de ce mă iubești?
Mitică: (rămâne năuc)[!?] "
În concluzie: ambele sunt corecte, dar, dacă vrei să fii absolut sigur, folosești "?!"
Mai frecventa e formularea cu "?!", decat cu "!?". Problema asta mi-am pus-o si eu, de aceea prefer sa folosesc doar prima forma. E vorba de ce vrei sa transmiti si de nunate, dar, cum s-a mentionat deja, faptul ca folosesti un semn sau altul nu conteaza fundamental.
In limba romana, am intalnit extrem de rar in literatura aceasta asociere de semne de punctuatie.
Nu este corect cu ambele semne, fiecare semn are un rol.
Unde ai vazut intr-o carte ambele semne? Nu exista asa ceva.
"Da' tu nu trăiești în România?!"
Ți-aș pune și emoticoanele Yahoo ca să vezi ce bucată de prostie ai scris mai sus...
Dacă nu te-ai prins până acum: da, semnele "?" și "!" pot sta împreună exprimând, ca în exemplul de mai sus, o întrebare în care te miri...
Întrebare și mai bună: cam în ce clasă ești de n-auzii pân' acu' de aste semne?
"grele cu gramajul limbii romane"; dar nici cu autocorectorul TPU nu ramanem furati la cantar.
Tu esti plictisit rau mai omule. Le pui cum vrei, nu exista nici macaro regula clara cum sa folosesti cuvintele. Totul e dupa cum sunt intelese. Invata si tu sa ai un pic mai multa imaginatie si nu mai fi un robot, Sper ca te-am ajutat
iulianBrezi întreabă: