Eu una am invatat tabla inmuliii de pe un cartonas foarte colorat unde maicamea mi-a scris toata tabla inmultirii incepand de la cea cu 0 pana la cea cu 100 le scrii pe coloane si fiecare cloana sa aiba alta culoare. il pui sa repete tot ce scrie acolo dar in fiecare zi cate o cloana. De exemplu : azi invata tabla inmultirii cu 2, maine invata tabla inmultirii cu 3 dar in ziua in care invata tabla inmultirii cu 3 nu trebuie sa uite tabla inmultirii cu 2 deci il pui sa o repete. e foarte usor si distrctiv... iar cartonul e usor de confectionat...
Sa invatam tabla inmultirii cantand : una-or una-i uuna / doo'r una-i doo / doo'r doo-i paatru si asa mai departe!
Lasand gluma la o parte copilul tau nu are si invatatoare?
Daca stie adunarea atunci invata-l ajutandu-te de adunare:2+2=4 deci 2x2=4; 2+2+2=6 deci 2x3=6, este cel mai usor si nu invata papagaliceste ca sa nu mai tina minte!
Eu am gasit un program gratuit de calculator pe net (nu-l mai am, copii sunt mari acum) cu tabla inmultirii, adunarea si scaderea.Era atractiv pentru copii. Dupa ce repetau isi verificau cunostintele cu acel program.
Poti scrie pe cartonase colorate, cu diferite desene.Asa,stimulezi copilul sa invete.
anonim_4396 întreabă: