| giuliaaaV a întrebat:

Salut! Stie cineva de pe acest site care stie sa explice logaritmii in mod cat mai simplu? Stiu ca se predau in clasa a X-a, dar am nevoie la astronomie pentru calcularea magnitudinii.Stiu ca rezultatul unui logaritm ne da puterea la care trebuie ridicat numarul care se scrie sub "log", dar nu stiu exact.Mersi!
P.S:Nu cer rezolvarea temei, aviz moderatorilor!

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Pentru consultații la mate, de dau/cer bani grei nu doar așa... mokka (sau pro-bono cum ar zice unii)

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut. Dacă îmi permiți, îți recomand să întrebi pe Brainly. Sunt și profesori care răspund acolo. Baftă. Cu siguranță vei găsi acolo răspunsuri atât pentru calcularea magnitudinii aparente cât și efective.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Stai liniștită. Nu asculta ce spune Sierra1. Pentru meditații se dau bani, pentru explicarea unor noțiuni nu sta nimeni să ceară bani când se explică în câteva minute.

| milliongirl a răspuns:

La astronomie, ai nevoie de logaritmi ca să calculezi magnitudinea, adică cât de strălucitor e un obiect ceresc.

Rezultatul logaritmului îți spune exponentul (puterea) la care trebuie ridicat numărul de bază (cel simplu, ca 10 sau 2) ca să obții numărul dat.

poate te ajută

| antineutrino a răspuns:

Pentru aplicarea logaritmilor în calculul magnitudinii din astronomie caută "relația lui Pogson".

| giuliaaaV explică (pentru AsgaardSephiroth):

Salut! Multumesc frumos pentru material! Este explicat destul de ok, si de asemenea voi consulta si Brainly, asa cum ai zis si tu, dar acolo am vazut ca se raspunde pentru teme obisnuite mai mult.

| giuliaaaV explică (pentru AsgaardSephiroth):

Exact.Eu nu am cerut sa mi se explice ca si cum am invatat deja la scoala.Nu inteleg de ce unii dau raspunsuri fara sa citeasca cum trebuie intrebarea…

| giuliaaaV explică (pentru milliongirl):

Multumesc!