| Ormus2 a întrebat:

Salut TPU! Aș vrea să știu dacă diplomele noastre de bacalaureat sunt stocate undeva online sau un site specific care se ocupă cu așa ceva, pentru că aș avea nevoie de o copie a acestuia, dar nu am cum să mă duc acasă. Mulțumesc!

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cand prezinti copia unui act, este posibil sa-ti ceara si originalul, pentru verificarea conformitatii.
Mergi la scoala unde ai priit diploma si ceri eliberarea unui duplicat (va arata un pic diferit de cea originala), iar dupa acel exemplar vei putea face copii, la nevoie.

| mi25 a răspuns (pentru Bula):

Daca ai originalul pentru ce-ti mai trebuie copie?
E de la sine inteles ca daca ceri o copie, nu mai ai originalul. Si atunci... cum sa ceara originalul?

| Bula a răspuns (pentru mi25):

Duplicatul nu este o simpla copie.

| mi25 a răspuns (pentru Bula):

Stiu si se elibereaza - cel putin la anumite acte, (ex. certificat de natere) - decat odata (mai putin daca se schimba formatul - asa cum s-a intamplat acum, cand certificatul de dinainte de revolotie si dupa o vreme, nu mai este valabil in strainatate). O sa ma intrebi la ce-ti foloseste. Uite ca mai sunt unii care au cate o mostenire prin tarile UE si nu numai. laughing
Dar nicaieri nu-ti cere duplicat. Iti cere doar copie: simpla sau legalizata. De aceea am zis ca daca ai originalul, nu-ti mai trebuie copie sa o ai tu acasa.

| Frank51 a răspuns:

Se face copie legalizată anticipat, mie mi-au făcut direct la liceu, vreo 20.

| Brizbriz a răspuns:

NOP
si eu mi-am pierdut diploma, si a trebuit sa merg fizic in orasul unde am facut liceul, si sa imi iau adeverinta de 12 clase... am bagat o fisa (o cutie cu bomboane de ciocolata) si mi-a dat-o tot in ziua aia sa nu mai vin odata

insa duplicat de diploma, e nebunie, cu anunt in monitorul oficial and all that good sheet, mi-a fost PREA lenehee hee

| Angelindeed a răspuns:

Nu e mai ușor să suni la liceu și să întrebi? O copie sigur au